Italiaanse tomatensoep met balletjes

1049
Makkelijk
Italiaanse tomatensoep met balletjes

Ingredienten

4
Personen

Italiaanse tomatensoep met balletjes

  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 pomodori tomaten
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1.2 l water
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 300 g half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 1 ciabatta
  • 1 bosje basilicum
  • 400 g cannelini bonen

Extra nodig

  • staafmixer

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Italiaanse tomatensoep met balletjes

  • Pel en snipper de uien.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de uien en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de gesneden tomaten en tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg tomatenblokjes, kippenbouillonblokjes, het water en de Italiaanse kruiden toe en breng de soep aan de kook. Kook circa 10 minuten en pureer de soep met een staafmixer.
  • Meng het gehakt met het ei, paneermeel, rasp de Parmezaanse kaas erboven en kneed goed door elkaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Vorm met je handen ballen ter grootte van knikkers van het gehakt. Voeg de balletjes toe aan de gepureerde soep. Kook de balletjes in circa 8 minuten gaar.
  • Bak de ciabatta af volgens op de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de ciabatta in plakken.
  • Pluk de basilicum.
  • Voeg de bonen en de helft van de basilicum toe aan de soep en warm goed door. Breng de soep op smaak met een beetje versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de soep over soepkommen/soepborden. Verdeel de resterende basilicum over de soep. Serveer de ciabatta ernaast.
Italiaanse tomatensoep met balletjes
Geef je waardering
1049