Indiase gehaktballen
-
Hak de gember en de koriander fijn.
-
Meng het gehakt met de bouillonpoeder, koriander, gember, yoghurt, kaneel, nootmuskaat, kardemom, cayennepoeder en aardappelzetmeel. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal en legt apart.
Rijst en currysaus
-
Was de rijst en laat 20 minuten weken in koud water. Lek de rijst uit. Breng water aan de kook en kook de rijst met deksel op de pan in 10 minuten gaar.
-
Snijd de ui en knoflook fijn. Verwarm een grote koekenpan met 2 eetlepels zonnebloemolie en fruit de ui en knoflook aan. Voeg na 2 minuten de currypasta, tomatensaus en 100 ml water toe. Breng op smaak met peper en zout.
-
Leg de gehaktballetjes voorzichtig in de saus en laat met de deksel op de pan 10 minuten sudderen.
-
Voeg de kokosmelk toe en laat even meekoken. Serveer de Indiase gehaktballetjes met de gekookte rijst en verse koriander.
0 reacties