De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Indiase gehakballetjes met rijst

Op zoek naar een gerecht waarmee je iedereen verrast maar stiekem niet zolang in de keuken hoeft te staan? Probeer deze Indiase gehaktballetjes van Eveline!

35 MIN
Indiase balletjes

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Indiase gehaktballetjes zijn supersimpel om te maken. Maar geloof mij dat je met dit lekkere recept onwijs veel complimenten zal krijgen over je kookkunsten. Met de rijst van Tilda smaakt je gerecht ook net zo goed als in één van mijn restaurants!

Bereidingswijze

Indiase gehaktballen

  1. Hak de gember en de koriander fijn. 

  2. Meng het gehakt met de bouillonpoeder, koriander, gember, yoghurt, kaneel, nootmuskaat, kardemom, cayennepoeder en aardappelzetmeel. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal en legt apart. 

Rijst en currysaus

  1. Was de rijst en laat 20 minuten weken in koud water. Lek de rijst uit. Breng water aan de kook en kook de rijst met deksel op de pan in 10 minuten gaar.

  2. Snijd de ui en knoflook fijn. Verwarm een grote koekenpan met 2 eetlepels zonnebloemolie en fruit de ui en knoflook aan. Voeg na 2 minuten de currypasta, tomatensaus en 100 ml water toe. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Leg de gehaktballetjes voorzichtig in de saus en laat met de deksel op de pan 10 minuten sudderen.

  4. Voeg de kokosmelk toe en laat even meekoken. Serveer de Indiase gehaktballetjes met de gekookte rijst en verse koriander.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker