Nasi goreng bestellen? Niet doen hoor! Dit overheerlijke nasi goreng recept (met snelle pindasaus en pittige eieren) van 24Kitchen's chef Danny Jansen is niet alleen eenvoudig; het staat bijna sneller op tafel dan je de afhaal kunt bellen. Bovendien is deze vegetarische versie aan alle kanten uit te breiden met wat je maar in de koelkast hebt liggen.

Danny Jansen

Nasi goreng maken

Nasi goreng maken doe je natúúrlijk zelf. Ook als je geen keukenprinses bent, staat dit rijstgerecht in mum van tijd op tafel. In dit recept gebruikt Danny alleen de basics en serveert de vegetarische nasi goreng met een makkelijke (maar o-zo verrukkelijke) pindasaus.

Zin in een wat uitgebreidere - of niet-vegetarische - nasi goreng? Je kunt toevoegen wat je wilt. Of wat je toevallig nog in de koelkast hebt liggen. Denk bijvoorbeeld aan kip, spekjes of hamblokjes.

Nasi goreng met...

Mag er wat sambal bij? De pittige eitjes zijn een zalige side dish voor wie een beetje pit niet schuwt. Wordt het je wat te heet onder de voeten? Kleed de nasi goreng dan wat milder aan met bijvoorbeeld wat gebakken uitjes, (zelfgemaakte) kroepoek, zoetzure komkommer. Zoals Danny al zegt; voor je het weet, heb je een hele rijsttafel...

Wil je echt eens een complete rijsttafel proberen? Lees dan dit!

Tips bij dit nasi goreng recept

Geen recept is heilig. Zo is de gele paprika natuurlijk geen must. Kies vooral de kleur paprika die je wilt, lekker vindt, of toevallig nog in huis hebt.

Wat wel een must is, aldus de chef: bak de specerijen (komijn en kurkuma), voor je de rest van de ingrediënten in de pan doet, even aan om de smaken lekker vrij te laten komen.

Ingredienten

4
Personen

Makkelijke Nasi goreng

  • 300 g pandanrijst
  • 1 rode ui
  • 1 prei
  • 1 gele paprika
  • 1 paksoi
  • rijstolie
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • 4 el ketjap manis
  • 4 eieren
  • 1 el sambal oelek

Pindasaus

  • 100 ml water
  • 8 el pindakaas
  • 1 el ketjap
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 tl sambal oelek

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Makkelijke Nasi Goreng

Stap 1:

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. (Kook de rijst het liefst een dag van te voren. De rijst is makkelijker te bakken als deze koud is.)

Stap 2:

Pel en snijd de ui in halve ringen. Halveer de prei in de lengte en snijd de prei in halve ringen. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.

Stap 3:

Snijd het onderste van de paksoi. Snijd het groen van de paksoi en houd apart. Snijd het wit van de paksoi in halve reepjes.

Stap 4:

Verhit een scheutje olie in een wokpan en fruit de ui, kurkuma en komijnpoeder circa 2 minuten.

Stap 5:

Voeg de prei, paprika en de paksoi toe en roerbak circa 6 minuten. Voeg de rijst en het groen van de paksoi toe en bak circa 4 minuten mee. Roer de ketjap manis erdoor en breng op smaak met een beetje peper. 

Hete eieren

Stap 1:

Zet de eieren op in een pan met koud water en kook ze in 8 minuten hard. Giet ze af en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren.

Stap 2:

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sambal circa 2 minuten.

Stap 3:

Voeg de eieren toe en bak circa 4 minuten.

Pindasaus

Stap 1:

Breng het water in een pan aan de kook en roer met een garde de pindakaas, ketjap, suiker en sambal erdoor.

Stap 2:

Breng het geheel langzaam en al roerend aan de kook tot de pindakaas volledig is opgelost.

Indien de pindasaus te dik is, verdun met nog een scheutje water. 

Nog niet uitgegeten? Bekijk hier meer makkelijke recepten.

Geef je waardering

2999
Makkelijke nasi goreng