De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Nasi met gerookt spek

Nasi met gerookte spek! Kan het makkelijker (en lekkerder)? Dat denken wij van niet.

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Nasi met gerookt spek

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Om een goede nasi te maken gebruik je basmatirijst. In dit gerecht gebruik ik onder andere paprika en spitskool maar het is ook perfect om je overgebleven groente op te maken."

Bereidingswijze

Nasi met gerookt spek

  1. Was de basmatirijst van TIlda en laat 20 minuten weken in koud water. Laat de rijst uitlekken.

  2. Breng water aan de kook en kook de rijst met deksel op de pan in 10 minuten gaar. Haal de deksel van de pan en laat de rijst afkoelen.

  3. Snijd de spitskool, wortel en prei superfijn en houd even apart op een bord.

  4. Verwarm 2 eetlepels zonnebloemolie in een grote koekenpan of wokpan op hoog vuur. Kluts het ei en voeg deze toe aan de pan. Laat even bakken. Hak met de spatel in stukjes.

  5. Doe het gerookt spek in de pan. Voeg de afgekoelde rijst en de gesneden groenten toe en bak 2 minuten mee. Breng op smaak met de kippenbouillonpoeder, peper en zout.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.