Leg het buikspek in een ovenschaal en wrijf het ruim in met het zout. Dek het af met plastic huishoudfolie en laat het in de koelkast circa 24 uur intrekken.
Giet het vocht dat uit het buikspek is vrijgekomen weg en droog het buikspek af met wat keukenpapier. Meng het satepoeder met de olie en smeer het buikspek hiermee in. Zet de ovenschaal met de vette kant naar boven in een oven op 230 graden en laat het circa 1 uur (halverwege een keer bedruipen met het eigen vet) hier in staan.
Als het uur voorbij is, zet dan de oven op 120 graden en bak het buikspek nog eens 1 uur. Het buikspek moet namelijk mooi en gaar worden, maar het moet ook weer niet uit elkaar gaan vallen. Snijd het Buikspek in plakken van 3x3 cm en 0,5 cm dik.
Snijd de groente in dunne plakjes - dit werkt het beste op de mandoline - of anders met een mes in dunne plakes. Meng het water, azijn, suiker en een beetje zout en laat dat 15 minuten op een laag vuur pruttelen, zodat de suiker oplost. Schenk het zoetzuur over de groente en laat staan om af te koelen.
Snijd het brood open en besmeer 1 kant royaal met paté, verdeel de ham erover en de de zoetzure groente. Tot slot voeg je de de buikspek, mayonaise, rode peper en de koriander toe.
Serveren
Optioneel nog toevoegen: gebakken uitjes
Wil je meer goddelijke Vietnamese recepten van Miljuschka? Koop dan nu haar boek Miljuschka's Street Food Vietnam!
0 reacties