De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bánh mì met varkensbuik, ham en paté

Wil je weten hoe je het bekendste broodje uit Vietnam maakt? Met dit recept van Miljuschka komt dat zeker goed! Een must om te proberen als je gek bent op de Aziatische keuken!

banh mi miljuschka's street food vietnam

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Bereidingswijze

Leg het buikspek in een ovenschaal en wrijf het ruim in met het zout. Dek het af met plastic huishoudfolie en laat het in de koelkast circa 24 uur intrekken. 

Giet het vocht dat uit het buikspek is vrijgekomen weg en droog het buikspek af met wat keukenpapier. Meng het satepoeder met de olie en smeer het buikspek hiermee in. Zet de ovenschaal met de vette kant naar boven in een oven op 230    graden en laat het circa 1 uur (halverwege een keer bedruipen met het eigen vet) hier in staan. 

Als het uur voorbij is, zet dan de oven op 120 graden en bak het buikspek nog eens 1 uur. Het buikspek moet namelijk mooi en gaar worden, maar het moet ook weer niet uit elkaar gaan vallen. Snijd het Buikspek in plakken van 3x3 cm en 0,5 cm dik.

Snijd de groente in dunne plakjes - dit werkt het beste op de mandoline - of anders met een mes in dunne plakes. Meng het water, azijn, suiker en een beetje zout en laat dat 15 minuten op een laag vuur pruttelen, zodat de suiker oplost. Schenk het zoetzuur over de groente en laat staan om af te koelen.

Snijd het brood open en besmeer 1 kant royaal met paté, verdeel de ham erover en de de zoetzure groente. Tot slot voeg je de de buikspek, mayonaise, rode peper en de koriander toe.

Serveren

Optioneel nog toevoegen: gebakken uitjes

Wil je meer goddelijke Vietnamese recepten van Miljuschka? Koop dan nu haar boek Miljuschka's Street Food Vietnam! 

Na Miljuschka’s Food Trucks volgt nu het logische vervolg van dit programma met de roerige straten, rijke smaken en vrolijke kleuren van Vietnam. Van snelle snacks tot volledige maaltijden, smaakvol en divers en meestal ter plekke vers voor je bereid: in de straten van Zuidoost-Azië vind je heerlijke gerechtjes op elke straathoek.

Miljuschka neemt ons mee op ontdekkingsreis door de veelzijdige en kleurrijke Vietnamese street food keuken. In elke aflevering, die zich telkens op een andere plek in het land afspeelt, gaan we aan de hand van 8 gerechten op ontdekkingstocht door de Vietnamese keuken. Aan het eind van elke aflevering kookt ze een gerecht, zodat ook jij die thuis kunt namaken. Denk aan gerechten als bahn mi, pho, noedels, dumplings, steam buns en street BBQ.

Naast al het heerlijke street food, zien we ook de rijke lokale cultuur van Vietnam en niet te vergeten de prachtige natuur.

Benieuwd naar alle goddelijke Vietnamese recepten uit het programma en nog véél meer? Klik dan hier voor meer informatie over het gelijknamige boek: Miljuschka's Street Food Vietnam! 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker