Homemade garnalenkroketten op brood

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Garnalenkroketten (Garnalencroquetten)
Week de gelatine in ruim koud water. Smelt voor de roux de boter in een pan maar laat de boter niet kleuren. Roer met een houten lepel 100 gram bloem erdoor en gaar circa 2 minuten tot de roux loslaat van de pan. Voeg al roerend met een garde beetje bij beetje de bouillon en de melk toe en kook al roerend door tot de bloem gaar is. Haal de pan van het vuur als de salpicon glanst en niet meer melig smaakt. Knijp de gelatine uit en roer door de salpicon. Klop de eidooiers los met de room en roer dit door de salpicon en breng op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en cayennepeper. Pluk en hak de peterselie fijn en meng met de garnalen door de ragout. Laat de ragout afgedekt een nacht in de koelkast staan. Schep met 2 lepels kroketjes van circa 60 gram van de salpicon. Klop de eiwitten los. Wentel de kroketten eerst door het eiwit, daarna door de bloem en rol ze daarna door de panko.

Citroenmayonaise
Meng het sap van de citroen, azijn, mosterd, worcestersaus, honing, eidooier, een beetje zout en versgemalen peper met een garde. Voeg al roerend met de garde beetje bij beetje de olie toe.

Geroosterd brood
Verwarm een grillpan voor. Bestrijk het brood met olie en gril het brood in de grillpan krokant.

Gefrituurde peterselie
Verwarm de frituurolie voor op 180 °C. Pluk de peterselie en frituur de roosjes tot het vet niet meer bubbelt. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveren
Serveer de kroketten op het brood, lepel er mayonaise over en bestrooi met gefrituurde peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Garnalenkroketten

  • 6 blaadjes gelatine
  • 80 g boter
  • 110 g bloem
  • 250 ml visbouillon
  • 250 ml melk
  • 2 eidooiers
  • 50 g slagroom
  • 1 snufje cayennepeper
  • 0.5 bos bladpeterselie
  • 300 g Hollandse garnalen
  • 250 g panko (Japans broodkruim)
  • 5 eiwitten
  • 4 sneetjes boerenlandbrood

Citroenmayonaise

  • 0.5 citroen
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl fijne mosterd
  • 2 tl worcestersaus
  • 1 tl honing
  • 1 eidooier
  • 400 ml zonnebloemolie

Gefrituurde peterselie

  • 1 bos krulpeterselie

Extra nodig

  • grillpan
  • frituur
  • olie om in te frituren
  • keukenpapier
Geef je waardering
1