De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

harvest cake

Heb je iets te vieren met je vrienden of familie? Met deze mooie Harvest Cake steel je ongetwijfeld de show.

60 min voorbereidingstijd
180 min kooktijd
Harvest Cake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Heb je iets te vieren met je vrienden of familie? Met deze mooie Harvest Cake steel je ongetwijfeld de show.

Bereidingswijze

Chocoladecake 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de springvormen en bekleed de bodem met bakpapier.  

Stap 2: 
Roer de boter met suiker luchtig in de kom van de mixer. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg al draaiend de vanille en het zout toe. Meng de bloem, cacaopoeder en de baking soda. Zeef het bloemmengsel. Voeg nu in 3 gedeeltes het bloemmengsel en de karnemelk toe en meng door tot een egaal beslag.  

Stap 3: 
Verdeel het beslag over de springvormen. Bak de chocoladecakes in de oven in circa 25-30 minuten gaar. Verwijder de vormen en laat de cakes afkoelen op een taartrooster. 

Druivenjam 

Stap 1: 
Laat de druiven, suiker en 2 el water in een pan op laag vuur in circa 20-25 minuten zacht worden. 

Stap 2: 
Pureer met de staafmixer fijn en schenk de massa door een zeef. Zet terug op het vuur en breng de druivenpuree aan de kook.  

Stap 3: 
Meng de maïzena met een beetje water tot een papje. Roer dit met een garde door de druivenmassa voor een stevige binding. Mocht de binding toch nog te weinig zijn, voeg dan nog iets maïzena toe. Zet het vuur uit en voeg het sap van de limoen toe.  

Balsamico-karamel 
Breng de suiker met balsamico aan de kook en kook circa 8-10 minuten. Meng voorzichtig de slagroom erdoor. Laat de karamel al roerend circa 15 minuten koken. Voeg de boter en het zout toe en roer totdat deze opgelost zijn. Laat de karamel afkoelen voor gebruik. 

Zwitsersemeringue-botercrème  ​​​​​​​

Stap 1: 
Klop het eiwit met suiker au bain-marie op tot 60 °C zodat de suiker oplost. 

Stap 2: 
Klop het eiwit in de mixer verder koud en luchtig in de mixer. Snijd de boter in blokjes en voeg in gedeeltes toe aan het schuim. Klop tot een egale massa.  

Stap 3: 
Meng 1/3 van de balsamico door 1/3e van het eiwitschuim. Meng voorzichtig door. Schep de rest van het schuim in een spuitzak met glad spuitmondje. Bewaar de rest van de karamel voor later om de taart een drip-effect te geven. 

Opmaak ​​​​​​​

Stap 1: 
Leg de eerste chocoladecake op een taartplateau en spuit de balsamico-karamelschuim in een rand langs de cake. Schep de druivenjam bovenop de cake en verdeel tot aan de rand. Druk de tweede chocoladecake erop en druk stevig aan. Herhaal deze stappen voor de tweede laag. Plaats daarna de derde chocoladecake erbovenop.  

Stap 2: 
Spuit met de rest van het karamelschuim in banen langs de zijkant en bovenkant van de taart en smeer deze glad af. Zet de taart circa 3 uur in de koelkast om op te stijven.  

Stap 3: 
Nadat je de taart uit de koelkast hebt gehaald, lepel je de karamel langs de rand van de taart voor een drip-effect.  

Stap 4: 
Garneer de taart met vijgen, druiven en een druivenblad. Bestuif met poedersuiker.  ​​​​​​​​​​​​​​

 

 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker