Hartige en zoete pannenkoeken

19
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pannenkoekenbeslag
Klop de eieren los met de melk en voeg langzaam de bloem en het zout toe. Roer als laatste de olie erdoor.

Tzatziki
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de komkommer in kleine blokjes en meng met de Griekse yoghurt.
Pluk en snijd de blaadjes munt. Pel en snijd de knoflook fijn.
Meng de munt en knoflook door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.

Hartige pannenkoek
Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit olie in de pan en bak de kip en knoflook circa 4 minuten op hoog vuur. Voeg een handje spinazie toe. Schep er pannenkoekenbeslag over en bak de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om, brokkel er feta over en bak de onderkant goudbruin.
Serveer de pannenkoek met tzatziki.

Zoete kinderpannenkoek
Schil en snijd de mango van de pit in dunne plakjes. Snijd de appel van het klokhuis in dunne reepjes.
Bak in de koekenpan mango, appel en rozijnen. Schep er pannenkoekenbeslag over en bak de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak de onderkant goudbruin.

Ingredienten

4
Personen

Pannenkoekenbeslag

  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • 250 g bloem van de molen
  • 1 snufje zout
  • zonnebloemolie

Tzatziki

  • 1 komkommer
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 4 takjes munt
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • versgemalen peper

Hartige pannenkoek

  • 1 kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g spinazie
  • 125 g feta

Zoete kinderpannenkoek

  • 1 mango
  • 1 appel
  • 20 g rozijnen
Geef je waardering
19