De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Hartige en zoete pannenkoeken

Klop de eieren los met de melk en voeg langzaam de bloem en het zout toe. Roer als laatste de olie erdoor.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Hartige en zoete pannenkoeken

Bereidingswijze

Pannenkoekenbeslag
Klop de eieren los met de melk en voeg langzaam de bloem en het zout toe. Roer als laatste de olie erdoor.

Tzatziki
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de komkommer in kleine blokjes en meng met de Griekse yoghurt.
Pluk en snijd de blaadjes munt. Pel en snijd de knoflook fijn.
Meng de munt en knoflook door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.

Hartige pannenkoek
Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit olie in de pan en bak de kip en knoflook circa 4 minuten op hoog vuur. Voeg een handje spinazie toe. Schep er pannenkoekenbeslag over en bak de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om, brokkel er feta over en bak de onderkant goudbruin.
Serveer de pannenkoek met tzatziki.

Zoete kinderpannenkoek
Schil en snijd de mango van de pit in dunne plakjes. Snijd de appel van het klokhuis in dunne reepjes.
Bak in de koekenpan mango, appel en rozijnen. Schep er pannenkoekenbeslag over en bak de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak de onderkant goudbruin.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat ƩƩn groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediĆ«nten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediĆ«nten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.