De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gyoza met wagyu, kombucha en enenoki paddestoelen

Deze Japanse gyoza wordt gevuld met wagyu beef en verschillende groenten. Geserveerd in een zachte kabochapuree met knapperige enoki paddestoelen is dit een indrukwekkend voorgerecht!

Gyoza met wagyu en kombuchaenenoki paddestoelen

Een recept van

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte David in aflevering 16 van The Chefs' Line Nederland.

Gyoza

Maak de ui, knoflook, winterpeen, shiitakes en prei schoon en snij heel fijn. Bak de groenten aan in een scheut olie en klontje roomboter en laat afkoelen. Snij de wagyu beef fijn. Meng dan alle groenten met het gehakt en de wagyu beef. Snij de lente-uien en selderij fijn. Meng met een scheut Japanse sojasaus en een scheut zoete sojasaus door de vulling. Vul hiermee de gyoza velletjes.

Kabochapuree

Schil de kabocha, snij in stukken en kook deze gaar met water en zout. Pureer de pompoen met de roomboter in de blender helemaal glad.

Sesamsneeuw

Rooster het sesamzaad. Vermeng de sesamolie met de malto totdat deze een mooie structuur heeft en voeg de geroosterde sesam toe.

Shu Shoyu

Vermeng de rijstwijn met de sojasaus en breng op smaak met limoensap.

Serveren

Verhit de friteuse voor en breng een pan met water aan de kook. Kook de gyoza heel kort in kokend water, bak deze daarna krokant op de platte kant en besprenkel met shu shoyu. Frituur de enoki op 170°C tot goudbruin en knapperig en breng op smaak met zout. Serveer de gyoza op kabochapuree met de enoki en besprenkel met sesamsneeuw.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker