De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde koolbladeren van de antillen

45 MIN
Gevulde koolbladeren van de Antillen

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Vulling
Pel en snipper de ui en knoflook. Halveer de paprika en peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika en peper fijn. Halveer de champignons. Snijd de tomaat in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaat fijn.

Verhit de margarine in een pan en rul het gehakt. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door. Voeg vervolgens de paprika, ui, peper, knoflook en champignons toe en roer goed door. Verwijder eventueel het vleesvet dat op de saus drijft met een schuimspaan.

Voeg de oregano, piccalilly, vissaus en sojasaus toe. Voeg eventueel wat warm water toe mocht de vulling te droog worden. Voeg de rijst toe en bak circa 2 minuten op hoog vuur mee. Schep de vulling op een zeef en laat circa 10 minuten afkoelen en uitlekken.

Kool
Breng het water aan de kook. Snijd 12 bladeren van de witte kool voorzichtig los. Blancheer de bladeren circa 1 minuut en laat ze schrikken in ijswater. Dep de bladeren droog en snijd voorzichtig de harde nerf weg.

Koolrolletjes
Verdeel de vulling over de koolbladeren. Rol de koolbladeren op en prik vast met een satéprikker. Verhit de boter in een koekenpan. Kluts de eieren en haal de koolrolletjes door het losgeklopte ei en bak ze in circa 2 minuten aan beide kanten goudbruin.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker