Verwarm de oven op 200 °C.
Breng een pan met ruim water en een beetje zout aan de kook. Halveer de chayotes in de lengte en kook in circa 20 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen. Verwijder met een mesje de zaadlijsten. Schep met een parisienneboor het vruchtvlees eruit zonder de schil te beschadigen en bewaar de schil. Pureer het vruchtvlees in een keukenmachine.
Pel en snipper de sjalot en knoflook. Hak de peterselie en de basilicum fijn. Snijd de bosuitjes en peper in dunne ringen. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook circa 3 minuten. Voeg peterselie, basilicum, bosui, peper, chayotepuree, krab en honing toe. Voeg eventueel paneermeel toe om de saus dikker te maken.
Vul de chayoteschillen met de vulling en bestrooi ze met geraspte kaas. Smelt de kaas met de gasbrander of bak de chayotes circa 10 minuten in de oven.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
gevulde chayotes met koningskrab (suriname)
Laat je verrassen door dit heerlijke en eenvoudig te bereiden gerecht uit de Surinaamse keuken!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties