Gemarineerde hertenrugfilet met puree van raapsteeltjes en mangocompote

8
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Marinade hertenrugfilet
Ris en hak de rozemarijn en tijm fijn. Pel en snijd de knoflook grof. Maak een marinade van de olijfolie, kruidnagel, jeneverbessen, knoflook, de kruiden en versgemalen peper. Laat het vlees hier circa 20 minuten in marineren.

Raapsteeltjespuree
Schil, was en halveer de aardappels. Kook ze in circa 20 minuten gaar in kokend water met een beetje zout. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Maal de aardappels met de passe-vite tot een puree. Snijd de raapstelen grof en meng met de warme puree. Breng op smaak met melk, boter en een beetje zout en versgemalen peper. Rasp er een beetje verse nootmuskaat en Parmezaanse kaas doorheen.

Compote
Schil de mango en appels en snijd het vruchtvlees in kleine gelijke stukjes. Snijd de gember doormidden. Kook de mango, appel, suiker, witte wijn en verse gember circa 8 minuten. Verwijder de gember en stamp de compote grof door met de pureestamper.

Hertenrugfilet bakken
Verhit de boter in een pan en bak het hert in circa 5 minuten om en om goudbruin. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Haal het vlees uit de pan en laat circa 5 minuten onder aluminiumfolie rusten.

Serveren
Trancheer de hertenrugfilet en leg het vlees op de raapsteeltjespuree. Garneer met een halve vijg en compote.

Ingredienten

4
Personen

Gemarineerde hertenrugfilet

  • 0.5 bosje rozemarijn
  • 0.5 bosje tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml olijfolie
  • 3 kruidnagels
  • 3 jeneverbessen
  • 450 g hertenrugfilet
  • 2 el boter

Raapsteeltjespuree

  • 700 g kruimige aardappels
  • 400 g raapsteeltjes
  • 200 ml melk
  • 2 el boter
  • 1 nootmuskaatbol
  • 50 g Parmezaanse kaas

Compote

  • 1 mango
  • 2 appels
  • 2 el suiker
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 cm verse gember

Garnering

  • 2 vijgen

Extra nodig

  • aluminiumfolie
  • passe-vite
  • rasp
  • pureestamper
Geef je waardering
8