De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Gegrilde zalm met mango-bietensalade en rijst

Mango- en bietensap wordt volop gedronken, alleen samen in een salade is net zo lekker. Met een heerlijk gegrilde zalm erbij en het plaatje is compleet. 

30 MIN
Zalm bietensalade

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Mango- en bietensap wordt volop gedronken, alleen samen in een salade is net zo lekker. Met een heerlijk gegrilde zalm erbij en het plaatje is compleet. 

Bereidingswijze

Voorbereiden: 
Stap 1: 
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep de rijst wanneer deze klaar is in een magnetronschaal en bewaar afgedekt in de koelkast.  

Afmaken op woensdag: 
Stap 1: 
Warm de rijst op in de magnetron voor 4 minuten op 600 watt. 

Stap 2:  
Verwarm een grillpan voor. Breng de moten zalm op smaak met wat peper en zout. Grill de zalm op matig vuur. Draai de zalm pas om in de pan als deze voor meer dan de helft roze is gekleurd. Als de zalm is omgedraaid kan hij na 1 à 2 minuten uit de pan. 

Stap 3: 
Schil ondertussen voor de salade de mango en snijd in reepjes. Snijd de bosui in ringen. Snijd de rode biet in blokjes. Meng de biet, mango en bosui met de wittewijnazijn, olijfolie en honing en breng op smaak met peper en zout. Snijd de kropsla en meng door de bietensalade. 

Stap 4:  
Snipper een halve sjalot voor de snelle dillesaus. Snijd een half bosje dille fijn. Meng 3 eetlepels Griekse yoghurt met de sjalot en dille. Voeg daarna een eetlepel olijfolie en wat citroensap toe en meng goed door. 

Stap 5: 
Serveer de zalm op de rijst samen met de bietensalade en de dillesaus. 

Wil je de rest van de recepten en de andere weekmenu’s van Koken voor een Week bekijken? Check snel dit handige overzicht >
Bekijk

In dit nieuwe programma helpt Danny Jansen je om iedere werkdag snel en simpel een avondmaaltijd op tafel te zetten. Met een slimme boodschappenlijst en 'mealpreppen' in het weekend, kun je doordeweeks na een lange dag zo snel mogelijk aan tafel.

Kijk elke zaterdag om 17.05 uur en elke werkdag om 17.10 naar Koken voor een Week op 24Kitchen.

Snel en makkelijk mealpreppen?
Bekijk hier alle weekmenu's

Koken Voor een Week

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker