De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegrilde zalm met mango-bietensalade en rijst

Deze heerlijke salade is perfect voor de warmere dagen, maar is het hele jaar door lekker!

Zalm bietensalade

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

"Mango- en bietensap wordt volop gedronken, samen in een salade is net zo lekker. Met een heerlijk gegrilde zalm erbij en het plaatje is compleet."

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep de rijst wanneer deze klaar is in een magnetronschaal en bewaar afgedekt in de koelkast.  

Afmaken

  1. Warm de rijst op in de magnetron voor 4 minuten op 600 watt. 

  2. Verwarm een grillpan voor. Breng de moten zalm op smaak met wat peper en zout. Grill de zalm op matig vuur. Draai de zalm pas om in de pan als deze voor meer dan de helft roze is gekleurd. Als de zalm is omgedraaid kan hij na 1 à 2 minuten uit de pan. 

  3. Schil ondertussen voor de salade de mango en snijd in reepjes. Snijd de bosui in ringen. Snijd de rode biet in blokjes. Meng de biet, mango en bosui met de wittewijnazijn, olijfolie en honing en breng op smaak met peper en zout. Snijd de kropsla en meng door de bietensalade. 

  4. Snipper een halve sjalot voor de snelle dillesaus. Snijd een half bosje dille fijn. Meng 3 eetlepels Griekse yoghurt met de sjalot en dille. Voeg daarna een eetlepel olijfolie en wat citroensap toe en meng goed door. 

  5. Serveer de zalm op de rijst samen met de bietensalade en de dillesaus. 

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

Snel en makkelijk een lekker recept op tafel? Ontdek de weekmenu's van Koken Voor Een Week. Mealprep in het weekend en doordeweeks in een kwartier aan tafel.

Koken voor een week

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker