- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Kook de gnocchi gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes.
- Verhit een scheut olie in een diepe pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en rul het gehakt in circa 5 minuten. Voeg de spinazie toe, laat slinken en voeg de tomatenblokjes toe. Schenk de passata en de balsamicoazijn erbij en voeg de kappertjes toe. Breng het geheel aan de kook. Kook circa 5 minuten.
- Scheur de basilicum grof. Voeg de helft van de basilicum en alle gnocchi toe en breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de mozzarella in plakken.
- Verdeel de inhoud van de pan over een met olie ingevette ovenschaal en leg de plakken mozzarella erop.
- Bak de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
gnocchi ovenschotel met spinazie
Wil je een heerlijke gnocchi ovenschotel maken? Dit supereenvoudige recept van 24Kitchen-chef Rudolph staat zo op tafel, is zeer geschikt voor grote groepen en smaakt heerlijk. Wij zeggen: Eet smakelijk!
0 reacties