Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Voor de gegrilde peche melba

  • 4 perziken
  • olijfolie om in te bakken
  • 50 g witte amandelen
  • 1 vanillestokje
  • 250 g frambozen
  • 1 tl suiker
  • 100 g magere yoghurt
  • 1 takje munt
  • grillpan
  • staafmixer

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Verwarm een grillpan voor. Halveer de perziken en verwijder de pitten. Bestrijk de perziken met olie. Gril de perziken circa 6 minuten rondom tot ze goudbruin zijn. Hak de amandelen grof. Verwarm een pan en rooster de amandelen in circa 4 minuten goudbruin. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Pureer de helft van de frambozen met het vanillemerg en de suiker met de staafmixer tot een puree.

Serveren

Leg de perziken met de ronde kant op borden en lepel de frambozensaus erover. Verdeel de amandelen en de overgebleven frambozen erover. Garneer met munt.

Geef je waardering

26
Gegrilde peche melba