De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegrilde pêche melba

Op zoek naar een heerlijk toetje? Wat dacht je van deze gegrilde peche melba? Een lekker dessert uit de Franse keuken met framboos, perzik en yoghurt!

30 MIN
Gegrilde peche melba

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Verwarm een grillpan voor. Halveer de perziken en verwijder de pitten. Bestrijk de perziken met olie. Gril de perziken circa 6 minuten rondom tot ze goudbruin zijn. Hak de amandelen grof. Verwarm een pan en rooster de amandelen in circa 4 minuten goudbruin. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Pureer de helft van de frambozen met het vanillemerg en de suiker met de staafmixer tot een puree.

Serveren

Leg de perziken met de ronde kant op borden en lepel de frambozensaus erover. Verdeel de amandelen en de overgebleven frambozen erover. Garneer met munt.

Elk jaar hebben miljoenen Nederlanders goede voornemens voor het nieuwe jaar. Uit onderzoek blijkt dat velen slechts twee weken volhouden. Omdat deze goede voornemens vaak met eten te maken hebben, begint 24Kitchen in januari met de Frisse Start.

In de nieuwe serie De Frisse Start staan Danny Jansen en Roberta Pagnier samen in de keuken om bewuste varianten van alledaagse recepten te bereiden. Zo maken ze verantwoorde toetjes en snacks, maar ook pasta van groente, lunch voor op kantoor en recepten voor kinderen. In elke aflevering staat een thema centraal, waarmee beide chefs aan de slag gaan. Het is geen wedstrijd, maar natuurlijk is het wel elke keer spannend wie het lekkerste gerecht bereid heeft.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker