De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegratineerde paprika met basilicum en geitenkaas

Een eenvoudig te bereiden maar zeer smakelijk gerecht van paprika gegratineerd met grietenkaas en Parmezaanse kaas.

30 min kooktijd
Gegratineerde paprika met basilicum en geitenkaas

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in dunne reepjes. Verhit olie in een pan en bak de paprika’s tot ze zacht zijn. Blus af met balsamicoazijn en breng op smaak met zout en peper. Pluk de blaadjes van de basilicum. Verdeel een laagje paprika over de ovenschaaltjes en leg er een handje basilicum op. Verbrokkel er geitenkaas over de schaaltjes. Herhaal dit tot de schaaltjes gevuld zijn maar eindig met geitenkaas. Bak de gratins circa 10 minuten in de oven en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker