De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gebakken tuinbonen met kabeljauw

Verwarm de olie in een pannetje circa 1 minuut op hoog vuur. (De olie begint te dansen). Voeg de specerijen en de dragon toe, zet het vuur uit en laat de olie circa 10 minuten afkoelen. Leg de kabeljauwfilets erin en laat circa 30 minuten marineren.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gebakken tuinbonen met kabeljauw

Bereidingswijze

Kabeljauw
Verwarm de olie in een pannetje circa 1 minuut op hoog vuur. (De olie begint te dansen). Voeg de specerijen en de dragon toe, zet het vuur uit en laat de olie circa 10 minuten afkoelen. Leg de kabeljauwfilets erin en laat circa 30 minuten marineren.

Verwarm een koekenpan. Haal de kabeljauw uit de olie en laat uitlekken. Bak de filets circa 4 minuten op de velkant op middelhoog vuur. Draai de filets om en voeg de boter toe. Draai het vuur laag en bak nogmaals circa 4 minuten. Bedruip de filets geregeld met de boter.

Tuinbonen
Dop de tuinbonen. Blancheer de bonen circa 3 minuten in kokend water met zout. Spoel af met koud water en dop de bonen nogmaals.
Pel en snipper ui. Pel en hak de knoflook. Snijd de ham in kleine stukjes.
Verhit een pan met een scheutje olie en fruit de ui en knoflook. Voeg de ham en tuinbonen toe en bak ze circa 3 minuten mee.
Breng op smaak met versgemalen peper.

Serveer
Serveer de kabeljauw op de tuinbonen en breng eventueel op smaak met orange pepper.

TIP: De orange pepper kun je ook makkelijk zelf maken:
Haal met een dunschiller de schil van een sinaasappel.
Hak een chilipeper grof. Schil 2 centimeter gember en snijd deze in plakjes.
Laat dit circa 2 uur drogen op 70 ÂșC in de oven. Draai dit in een kleine mixer fijn met 2 eetlepels peperkorrels en 3 eetlepels grof zeezout. Zo maak je je eigen orange pepper.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, EstĂ©e, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.