Ziet dit er niet feestelijk uit? Met deze lekkere groentes en paprikatapenade heb je zo een lekkere snack op tafel.

Karsu Dönmez

Ingredienten

4
Personen

Gefrituurde groente

  • 4 aardappelen
  • 2 courgettes
  • 2 aubergines
  • 8 rode pepers
  • 8 groene pepers
  • zout

Pittige paprikatapenade

  • 4 tomaten
  • 1/2 (rode) ui
  • 1/4 bos bladpeterselie
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine groene peper
  • 1 el Sambal (optioneel)
  • 2 el olijfolie
  • zout

Knoflook-yoghurtdip

  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g Turkse yoghurt

Extra nodig

  • Frituurpan + olie om in te frituren
  • schuimspaan
  • keukenmachine
  • kom

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Gefrituurde groenten 
 
Stap 1: 

Schil de aardappelen en snijd samen met de courgette en aubergine in plakjes. Leg de aardappel- en aubergineplakjes in een kom met water en ½ eetlepel zout. Laat ongeveer 20 minuten staan. Giet daarna af. 

Stap 2: 
Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C en frituur de courgette. Schep uit de hete olie en laat uitlekken op een vel keukenpapier. Frituur daarna de rode en groene pepers, de aubergine en tot slot de aardappel. 
 
Stap 3: 
Meng de komijn met een snuf zout. 
 
Pittige paprikatapenade 
Doe de tomaten, rode ui, peterselie, rode peper, rode paprika, groene peper, optionele sambal en een snuf zout in een keukenmachine en maal grof. Schep in een kom en roer de olijfolie erdoor. 
 
Knoflook-yoghurtdip: 
Rasp de knoflook en meng met de Turkse yoghurt. Voeg eventueel een klein scheutje water toe om de dip iets te verdunnen. 

Opmaak 
Verdeel de gefrituurde groente op een feestelijke schaal, bestrooi met het komijn-zout en serveer met de pittige paprikatapenade en knoflook-yoghurtdip. 

Tip van Karsu: 
Iets te pittig? Maak de tapenade zoeter door granaatappelsiroop toe te voegen. 

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Geef je waardering

53
groenten
groenten