Harde wenerdeeg
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Kneed het merg, ei, bloem, suiker en boter tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het deeg circa 1 uur rusten. Rol het deeg, op een met bloem bestoven aanrecht, uit en steek er met behulp van een gekartelde steker cirkels uit. Leg de cirkels in een ingevette cupcaketray en bak in de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar.
Banketbakkersroom
Breng de helft van de melk met de suiker aan de kook. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng het merg met de eidooiers. Roer de resterende melk door de eidooiers en roer de bloem erdoor. Roer het eimengsel door de kokende melk en kook circa 2 minuten door. Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen. Klop de room stijf en spatel de banketbakkersroom erdoor. Schep de banketbakkersroom in een spuitzak met gladde spuitmond.
Toplaag
Smelt de chocolade au bain-marie en bestrijk de schuitjes ermee. Spuit een dopje banketbakkersroom op de schuitjes.
Maak het fruit schoon en schik op de banketbakkersroom. Bestuif met poedersuiker.
0 reacties