Zoete Franse dressing
- Verwarm een pan en bak de spekjes in circa 10 minuten krokant.
- Meng in een kom de Franse mosterd, witte wijnazijn, honing en een beetje zout en versgemalen peper. Schenk onder constant roeren de olijfolie extra vierge erbij.
- Snijd de bieslook fijn. Roer de bieslook en de spekjes door de dressing.
Franse Camembertsalade
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Verwijder de uiteindes van de haricots verts. Kook de haricots verts in circa 4 minuten beetgaar. Giet de haricots verts af en spoel ze koud.
- Snijd de onderkant van de witlof en maak de bladeren los. Halveer de bladeren in de lengte.
- Verwijder het loof van de radijsjes en snijd de radijsjes in vieren.
- Snijd de appel weg van het klokkenhuis. Snijd de appel in reepjes.
- Meng in een kom de haricots verts met de witlof, appel en de radijs en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de camembert in dunne plakken.
- Meng de dressing door de salade.
- Verdeel de salade over de borden en leg wat plakken camembert op de salade.
Meld je aan en praat mee