De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Franse Bisque van spinkrab

Breng een pan met water aan de kook. Leg de spinkrab hierin en laat enkele minuten koken. Haal de spinkrab uit de pan en draai de pootjes eraf in tegengestelde richting. Haal met een lepel de kop en het lijf los van elkaar. Haal het buikschild los van het rugschild en haal het krabvlees eruit.

90 MIN
Franse Bisque van spinkrab

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding
Breng een pan met water aan de kook. Leg de spinkrab hierin en laat enkele minuten koken. Haal de spinkrab uit de pan en draai de pootjes eraf in tegengestelde richting. Haal met een lepel de kop en het lijf los van elkaar. Haal het buikschild los van het rugschild en haal het krabvlees eruit. Gebruik een satéprikker om het krabvlees uit de pootjes te halen. Bewaar het sap dat hierbij vrij komt.

Het rugschild en het krabvlees bewaren voor het hoofdgerecht: de tartaar van dorade en krab. De rest van de schalen wordt gebruikt voor de bisque.

Giet een scheutje olijfolie in de pan en fruit de schalen van de krab. Voeg hier de tijm, laurier, teentjes knoflook, steranijs, snufje zout en piment d’ espelette aan toe. Bak dit voor circa 2 minuten. Voeg daarna de tomatenpuree toe.

Blus af met een scheutje cognac, witte wijn en voeg als laatste de room toe, samen met de wortel, ui, selderij en prei. Doe hier vervolgens ook het sap van de krab bij. Laat het geheel circa 1 uur pruttelen op zacht vuur. Zeef de soep en breng op smaak met peper, zout en een beetje citroensap.

Serveren:
Serveer de soep samen met de tartaar van dorade en krab.

24Kitchen-chef Estée Strooker heeft twee eigen restaurants in Arnhem, maar haar liefde voor eten is in Parijs begonnen. Tijdens haar koksopleiding leerde ze daar het ambacht van de klassieke Franse keuken, terwijl ze in haar vrije tijd door de smalle winkelstraten zwierde en struinde langs lokale marktjes. Die geuren, smaken en verfijning zorgen voor de liefde voor Parijs bij Estée en inspireert haar nog elke dag in haar koken.

In Estée in Parijs, dompelt Estée zich onder in ‘la joie de vivre' van Parijs. Een maand lang neemt ze intrek in een appartementje en wil ze de romantische stad weer voelen én proeven. Fietsend door de stad laat Estée je herkenbare hotspots en verborgen plekjes zien. Parijs kent geen geheimen voor haar en die geheimen deelt ze met liefde. Of het nu gaat om het beste adresje voor macarons of het lekkerste recept voor coq au vin. En zo wordt Estée in Parijs een culinaire reis, die voert langs elegante bistro’s, bohémien markten, bevlogen chefs en lokale foodondernemers.

Aan het eind van de dag komt Estée altijd weer thuis in haar ‘petite cuisine’, waar ze vol van inspiratie uit de stad aan de slag gaat. Van Franse klassiekers tot verrassend nieuwe recepten. Alles voorzien van de juiste tips zodat je het thuis ook kunt maken. Elke aflevering staat in het teken van een thema (uiteenlopend van champagne tot chocolade en van fooddesign tot van kop tot staart koken.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker