Bereiding
Breng een pan met water aan de kook. Leg de spinkrab hierin en laat enkele minuten koken. Haal de spinkrab uit de pan en draai de pootjes eraf in tegengestelde richting. Haal met een lepel de kop en het lijf los van elkaar. Haal het buikschild los van het rugschild en haal het krabvlees eruit. Gebruik een satéprikker om het krabvlees uit de pootjes te halen. Bewaar het sap dat hierbij vrij komt.
Het rugschild en het krabvlees bewaren voor het hoofdgerecht: de tartaar van dorade en krab. De rest van de schalen wordt gebruikt voor de bisque.
Giet een scheutje olijfolie in de pan en fruit de schalen van de krab. Voeg hier de tijm, laurier, teentjes knoflook, steranijs, snufje zout en piment d’ espelette aan toe. Bak dit voor circa 2 minuten. Voeg daarna de tomatenpuree toe.
Blus af met een scheutje cognac, witte wijn en voeg als laatste de room toe, samen met de wortel, ui, selderij en prei. Doe hier vervolgens ook het sap van de krab bij. Laat het geheel circa 1 uur pruttelen op zacht vuur. Zeef de soep en breng op smaak met peper, zout en een beetje citroensap.
Serveren:
Serveer de soep samen met de tartaar van dorade en krab.
0 reacties