Dragon-kervelboter
-
Ris de blaadjes van de verse kruiden.
-
Pel de knoflook. Rasp de citroenschil. Hak de kruiden grof.
-
Doe alle kruiden, knoflook en citroenrasp in de kom van de keukenmachine. Voeg zout en peper toe. Draai tot de kruiden helemaal fijngemalen zijn.
-
Doe de zachte boter erbij en mix tot een groene gladde kruidenboter.
Mosselen
-
Maak de mosselen schoon. Gooi kapotte exemplaren en mosselen die niet sluiten als je ze een tikje geeft weg. Pel en snipper de sjalot.
-
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de sjalot.
-
Voeg de mosselen toe en blus af met de witte wijn. Doe de deksel op de pan en laat circa 5 minuten gaar stomen (tot ze allemaal open zijn). Schud tijdens het koken een keer met de pan.
-
Voeg 3 eetlepels van de dragon-kervelboter toe. Schep voorzichtig om.
Boterbonen en brood
-
Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de sjalot. Ris de tijm.
-
Verhit de boter en olie in een hapjespan. Voeg de knoflook en tijm toe en fruit een minuut.
-
Spoel de bonen af in een vergiet of zeef. Voeg toe aan de pan. Schenk de wijn erbij en laat op laag vuur 5 minuutjes zachtjes stoven
-
Breng op smaak met citroenrasp, zout en peper.
-
Snijd de peterselie en voeg toe aan de bonen.
-
Snijd het brood in grove plakken. Toast eventueel de plakken brood.
Serveren
-
Schep de bonen op een schaal met opstaande rand. Schep hierop de mosselen en lepel er dragon-kervelboter over.
-
Snijd de citroen in partjes en steek tussen de mosselen. Serveer met het brood en de overige dragon-kervelboter.
0 reacties