De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Mosselen in dragon-kervelboter

Mosselen bereiden hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. De zelfgemaakte dragon-kervelboter doet het meeste werk en geeft het gerecht een kruidige smaak. Perfect voor een ontspannen etentje, met brood om alles mee op te dippen!

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Mosselen in dragon-kervelboter

Een recept van

  • Perry de Man

    Perry de Man Brigade
  • Jet van Nieuwkerk

    Jet van Nieuwkerk

"Geen dragon of kervel in huis? Maak de boter met dille en citroen, past perfect bij mosselen!"

Bereidingswijze

Dragon-kervelboter

  1. Ris de blaadjes van de verse kruiden. 

  2. Pel de knoflook. Rasp de citroenschil. Hak de kruiden grof. 

  3. Doe alle kruiden, knoflook en citroenrasp in de kom van de keukenmachine. Voeg zout en peper toe. Draai tot de kruiden helemaal fijngemalen zijn.

  4. Doe de zachte boter erbij en mix tot een groene gladde kruidenboter. 

Mosselen

  1. Maak de mosselen schoon. Gooi kapotte exemplaren en mosselen die niet sluiten als je ze een tikje geeft weg. Pel en snipper de sjalot.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de sjalot.

  3. Voeg de mosselen toe en blus af met de witte wijn. Doe de deksel op de pan en laat circa 5 minuten gaar stomen (tot ze allemaal open zijn). Schud tijdens het koken een keer met de pan. 

  4. Voeg 3 eetlepels van de dragon-kervelboter toe. Schep voorzichtig om.

Boterbonen en brood

  1. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de sjalot. Ris de tijm. 

  2. Verhit de boter en olie in een hapjespan. Voeg de knoflook en tijm toe en fruit een minuut. 

  3. Spoel de bonen af in een vergiet of zeef. Voeg toe aan de pan. Schenk de wijn erbij en laat op laag vuur 5 minuutjes zachtjes stoven

  4. Breng op smaak met citroenrasp, zout en peper.

  5. Snijd de peterselie en voeg toe aan de bonen. 

  6. Snijd het brood in grove plakken. Toast eventueel de plakken brood.

Serveren

  1. Schep de bonen op een schaal met opstaande rand. Schep hierop de mosselen en lepel er dragon-kervelboter over.

  2. Snijd de citroen in partjes en steek tussen de mosselen. Serveer met het brood en de overige dragon-kervelboter.

    Bij dit gerecht het lekker om de Pinot Gris of Chardonnay van Sint-Catharinadal Augustinus (Nederlands product uit Oosterhout) te drinken.

In de Brigade maakt een top team van 24Kitchen-chefs de meest verrassende gerechten. Laat je inspireren door de allerlekkerste recepten van oude bekenden en nieuwe gezichten van de culinaire zender.

De Brigade S2

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.