Een flammkuchen-recept, maar dan net iets anders dan je gewend bent. In plaats van de klassieker met spek, gebruiken wij witvis. En dat is bijzonder lekker!

Job en Perry

Ingredienten

2
Personen

Flammkuchen

  • 1 rol flammkuchendeeg
  • 125 ml crème fraîche
  • 8 olijven (bv kalamata)
  • 4 gezouten ansjovisfilets (blik)
  • 6 kapperappels
  • 1/2 venkelknol
  • 6-8 halfgedroogde tomaten (koeling)
  • 1/2 bos krulpeterselie
  • 1 citroen
  • 200 g witvis (schelvis, kabeljauw of skrei)
  • zout en peper
  • olijfolie extra vierge

Salade

  • 1 venkelknol
  • 1/2 bos krulpeterselie (inclusief steeltjes)
  • 6 kapperappels
  • 6 olijven (bv kalamata)
  • olijfolie extra vierge
  • 6-8 halfgedroogde tomaten (koeling)
  • 1 citroen
  • zout en peper

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Verwarm voor de flammkuchen de oven voor op de hoogste stand (liefst 300ºC).

2. Leg het deeg met bakpapier op de bakplaat. Bestrijk met de crème fraîche, breek de olijven en leg erop. Verdeel de ansjovis erover.

3. Scheur of snijd de appelkappers en verdeel erover.

4. Snijd de venkel en tomaatjes in blokjes. Hak de peterselie grof. Snijd de schil van de citroen en snijd met een mes in fijne reepjes. Verdeel de venkel, peterselie, citroenschil en tomaatjes over de flammkuchen, bewaar wat overblijft voor de salade.

5. Snij vis in reepjes en verdeel er ook over. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met een scheut olijfolie.

6. Bak de flammkuchen in de hete oven in circa 6 minuten goudbruin en krokant.

7. Snijd de overige venkel en peterselie. Doe in een kom. Scheur of snijd de overige kapperappels. Voeg toe samen met de olijven, een royale scheut olijfolie, de overige tomaatjes, de fijn gesneden citroenschil en de sap van de citroen. Breng op smaak met zout en peper en schep om.

8. Haal de flammkuchen uit de oven en serveer met de salade.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

75
Flammkuchen met witvis
Flammkuchen met witvis