De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

edeneesjes

Een heerlijk luchtig amandel-schuimgebak met laagjes mokkacrème ertussen. Bakker Jerry deelt zijn recept.

90 MIN
Edeneesjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph

Een heerlijk luchtig amandel-schuimgebak met laagjes mokkacrème ertussen. Bakker Jerry deelt zijn recept.

Bereidingswijze

Amandelschuim

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 150 °C. Teken op het bakpapier 2 vierkanten van 25x25 cm. Leg het bakpapier op de bakplaat.

Stap 2:
Scheid de eieren en houd daarbij 3 eidooiers apart voor de banketbakkersroom. Ontvet de beslagkom met citroensap. Klop de eiwitten met de helft van de suiker in de keukenmixer in circa 10-15 minuten tot een dik, stevig mengsel. Voeg de rest van de suiker toe en klop het schuim tot stevige, glanzende pieken.

Stap 3:
Spatel het amandelmeel door het schuim. Schep het schuim in de spuitzak. Spuit dikke, rechte strepen tegen elkaar aan van links naar rechts in de getekende vierkanten op het bakpapier. Laat het schuim in het midden van de oven circa 1,5 uur drogen. De schuimplakken moeten nog licht taai zijn.

Banketbakkersroom

Stap 1:
Zeef de custardpoeder. Roer in een ruime kom het custardpoeder glad met de suiker, de achtergehouden 3 eierdooiers en 150 ml koude melk. Breng in een pan de rest van de melk met de vanillesuiker tegen de kook aan en laat dit circa 10 minuten zachtjes trekken.

Stap 2:
Roer het custard-mengsel nog eens door en voeg hier al roerend de hete melk aan toe. Schenk alles terug in de pan en verwarm zachtjes, al roerend, totdat het bindt. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Laat de pan met de banketbakkersroom in een bak met koud water goed afkoelen. Roer af en toe door.

Mokkacrème
Roer in de keukenmixer de boter en de vanillesuiker in circa 10-15 minuten crèmig. Zeef de poedersuiker, mix deze door de boter en voeg de banketbakkersroom in delen toe. Voeg de espresso toe en laat de keukenmixer draaien totdat alles goed gemengd is.

Opbouw
Leg beide lagen schuim op elkaar en snijd deze met een broodmes in gelijke grootte. Leg vervolgens één laag schuim met de gladde kant naar beneden. Bestrijk deze met een laag mokkacrème. Leg de tweede laag schuim met de gladde kant op de onderste laag en bestrijk deze met een dunne laag mokkacrème. Snijd de plak in mooie gelijkmatige stukken. Bestrooi met poedersuiker.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker