De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Dim sum

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Dim sum

Bereidingswijze

Deeg
Meng de bloem met twee derde van het aardappelzetmeel en roer goed door. Voeg het water toe en roer met een houten lepel tot een gladde, plakkerige massa. Voeg de rest van het aardappelzetmeel en het tapiocameel toe en kneed tot een egaal deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 8 minuten rusten. Je kunt het deeg afgedekt twee dagen bewaren.

Vulling

Verwijder het vel en vet van de gekonfijte eendenbouten. Pluk het vlees van de botten en snijd het vlees fijn. Pel en hak de knoflook. Schil en rasp de gember. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Hak de rode peper fijn, verwijder indien gewenst eerst de zaadjes. Meng dit alles samen met het five-spicepoeder, sesamolie, sesamzaad, de ketjap manis en de hoisinsaus door het eendenvlees.

Dim Sum

Snijd kleine stukjes van het deeg en rol, op een met bloem bestoven aanrecht tot een bolletje van circa 4 centimeter doorsnede. Rol het deeg dun uit. Bestrijk de randjes met een beetje water en schep een lepel vulling op het deegplakje. Vouw het deeg dicht tot dim sum. Deze dim sum kun je stomen of frituren.

Stomen

Verhit een pan met water. Vet de bodem van de stoompan in met olie en verdeel er de helft van de dim sum over. Zorg ervoor dat de dim sum niet tegen elkaar aan zitten. Stoom de dim sum 8-10 minuten.

Frituren
Verhit de frituurpan voor op circa 160 ºC en bak de andere helft van de dim sum circa 4 minuten.

Snelle chilisaus
Pluk de koriander. Pel en snijd de knoflook in stukjes. Snijd de peper in stukjes. Pureer in een blender de koriander, water, poedersuiker, tomatenpuree, peper, knoflook, rasp en sap van de citroen en rasp van de limoenschil tot er een saus ontstaat. Serveer de saus bij de dim sum.

TIP: Zelf gekonfijte eend maken, klik hier.

Niets is zo gezellig als de maand december met al haar feestdagen. Het nieuwe programma 24Christmas biedt tips en tricks en vooral een hoop inspiratie voor kerstmenu’s, de styling en schikking van de tafel, het versieren van je huis, kerstboom en nog veel meer.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.