De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pavlova met vers fruit

Deze heerlijke pavlova is een mooie combinatie van het frisse fruit en het zoete schuim. Een prachtig dessert voor op tafel!

180 min voorbereidingstijd
PAVLOVA

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Het is bijna zonde om op te eten, deze mooie pavlova. Maar doe het toch, want het is heerlijk." 

Bereidingswijze

Pavlova

  1. Verwarm de oven voor op 120˚C.

  2. Maak de kom van de mixer vetvrij door goed schoon te maken en dan na te wrijven met een halve citroen. Doe hier de eiwitten in met het zout en klop tot stijve pieken. Voeg nu beetje bij beetje de kristalsuiker toe terwijl je de machine laat draaien op medium snelheid. Spatel uiteindelijk de poedersuiker er voorzichtig doorheen als de gewone suiker helemaal opgenomen is.

  3. Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier en schraap de mengkom met het eiwitmengsel hier op. De vorm waar je voor kiest kun je helemaal zelf bepalen. Een platte pavlova, eentje met piekjes of een hoge vorm zoals ik hier gedaan heb.

  4. Zet de pavlova nu in de oven voor ongeveer 2,5 uur op 120˚C. Hierna zet je de oven uit en je doet een pollepel tussen de ovendeur zodat die op een kiertje blijft staan. Laat zo de pavlova volledig afkoelen. Leg hem daarna voorzichtig op een schaal

Vulling

  1. Doe de slagroom, lemoncurd en suiker bij elkaar in een mixerkom en klop samen tot je stijve pieken hebt. Verdeel de slagroom over de afgekoelde pavlova en versier deze met vers fruit naar keus!

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker