Het is bijna zonde om op te eten, deze mooie Pavlova. Maar doe het toch, want het is heerlijk. 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

6
Personen

Pavlova

  • 3 eiwitten
  • 1 mespuntje zout
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 100 g poedersuiker

Vulling

  • 300 ml slagroom
  • 2 el lemon curd
  • 4 el suiker

Garnering

  • Vers fruit naar keuze

Bereidingswijze

Totale tijd: 3 uur

Pavlova 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 120˚C. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop deze met het zout tot stijve pieken. Meng met de mixer op middelhoog heel geleidelijk de fijne suiker door de eiwitten. Spatel de poedersuiker door het mengsel wanneer de fijne suiker is opgelost. 

Stap 2: 
Leg nu een stuk bakpapier op een bakplaat en stort het eiwitmengsel hier op uit. Bak de pavlova in de oven voor 2,5 uur op 120˚C. Zet hierna de oven uit en laat afkoelen met de deur op de kier. Leg daarna op een schaal. 

Vulling 
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en mix tot het stijf is geworden. Doe de vulling op de afgekoelde pavlova en versier met vers fruit.  

Geef je waardering

16
PAVLOVA
PAVLOVA