Het is bijna zonde om op te eten, deze mooie Pavlova. Maar doe het toch, want het is heerlijk. 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

6
Personen

Pavlova

  • 1 mespuntje zout
  • 3 eiwitten
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 100 g poedersuiker

Vulling

  • 300 ml slagroom
  • 2 el lemon curd
  • 4 el suiker

Garnering

  • vers fruit naar keuze

Bereidingswijze

Totale tijd: 3 uur

Pavlova
1) 
Verwarm de oven voor op 120˚C.

2) Maak de kom van de mixer vetvrij door goed schoon te maken en dan na te wrijven met een halve citroen. Doe hier de eiwitten in met het zout en klop tot stijve pieken. Voeg nu beetje bij beetje de kristalsuiker toe terwijl je de machine laat draaien op medium snelheid. Spatel uiteindelijk de poedersuiker er voorzichtig doorheen als de gewone suiker helemaal opgenomen is.

3) Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier en schraap de mengkom met het eiwitmengsel hier op. De vorm waar je voor kiest kun je helemaal zelf bepalen. Een platte pavlova, eentje met piekjes of een hoge vorm zoals ik hier gedaan heb.

4) Zet de pavlova nu in de oven voor ongeveer 2,5 uur op 120˚C. Hierna zet je de oven uit en je doet een pollepel tussen de ovendeur zodat die op een kiertje blijft staan. Laat zo de pavlova volledig afkoelen. Leg hem daarna voorzichtig op een schaal

Vulling
1) Doe de slagroom, lemoncurd en suiker bij elkaar in een mixerkom en klop samen tot je stijve pieken hebt. Verdeel de slagroom over de afgekoelde pavlova en versier deze met vers fruit naar keus!

Geef je waardering

19
PAVLOVA
PAVLOVA