De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gekonfijte eendenbout met witte koolsalade

Een heerlijk gerecht uit de Franse keuken van gekonfijte eendenbout geserveerd met een witte koolsalade.

360 MIN
Gekonfijte eendenbout met witte koolsalade

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

De gekonfijte eendenbout

Pluk de rozemarijn en ris de tijm. Pel de knoflook en vijzel het met de kruiden tot een pasta in de vijzel. Bestrooi de eendenbouten met zout en peper en wrijf dit met de kruidenpasta in. Verwarm de pan en bak de eendenbouten aan tot ze een mooie bruine kleur hebben.

Verwarm in een diepe pan het ganzenvet tot 85 ºC. Gaar de aangebakken eendenbouten in het vet voor circa 6 uur zodat het vlees van het bot valt. 
 

Je kunt het ganzenvet ook in een oven van 85 ºC verwarmen en hierin de eendenbouten doen en vervolgens in de oven laten garen, dit duurt wel iets langer (circa 8 uur).

De witte koolsalade

Wel de rozijnen in de port (liefst een dag van tevoren). Snijd met een scherp mes de schil van de sinaasappels en snijd alle witte stukjes weg. Snij de partjes uit de sinaasappel en vang het sap op. Snijdt of rasp de witte kool in dunne repen. Meng de kool met de sinaasappel in een schaal of kom.

Meng de salade en maak aan met de olijfolie, kummel en versgemalen peper en wat van het vocht van de rozijnen (port) en wat sinaasappelsap. Hak de peterselie en bestrooi de salade hiermee.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker