De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

crème caramel

30 MIN
Crème caramel

Een recept van

Harry Eastwood

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm 120 g suiker in een sauspan met dikke bodem op laag vuur. Haal zodra de suiker gesmolten en amberkleurig is de pan van het vuur en giet een bodempje karamel in elke ramekin. Verwarm de melk met het vanille-extract, het mag niet koken. Meng de maïzena met 2 eetlepels warme melk en roer het door de rest van de melk. Verwarm het geheel en breng langzaam aan de kook onder continu roeren. Klop de eidooiers en suiker met een garde tot de suiker is opgelost. Giet voorzichtig de melk over de eidooiers onder continu kloppen. Zeef het geheel boven een grote kom en verdeel het mengsel over de ramekins. Zet de ramekins in een grote braadslee en vul de braadslee voor drie kwart met kokend water. Bak de crème caramel circa 45 minuten in de oven. Haal de braadslee uit de oven en laat circa 15 minuten staan. Haal de ramekins uit de braadslee en laat circa 1 uur in de koelkast afkoelen. Haal een mes langs de zijkanten van de crème caramel en stort de crèmes uit hun vorm. Serveer direct.

Parijs is de stad van de liefde, licht, maar ook de stad van verrukkelijk eten en prachtige patisserie. De Britse kookboekenschrijver Harry Eastwood is gek op taarten en gebak en ze staat voor een grote uitdaging: ze maakt namelijk de lekkerste gebakjes en patisserie na met één vraag… Hoe maak ik dit minder zoet, maar net zo lekker?

Bekijk hier haar recepten.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker