Conchiglie al pesto fresco

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Pesto
Pluk de basilicum. Pel en halveer de knoflook. Snijd de Parmezaanse kaas in blokjes. Vijzel de blaadjes basilicum, pijnboompitten, knoflook en de helft van de Parmezaanse kaas. Meng de olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Pasta
Kook de pasta in een pan met water en zout al dente en giet de pasta af. Rang en halveer de sperziebonen. Blancheer de bonen circa 6 minuten in water met zout. Giet de bonen af en snijd ze in kleine stukjes. Meng de sperziebonen door de pesto. Voeg de pasta toe en bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas.

Ingredienten

4
Personen

Pesto

  • 2 bosjes basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 40 g pijnboompitten
  • 5 el olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper

Pasta

  • 500 g conchiflie pasta
  • 400 g sperziebonen

Extra nodig

  • vijzel
Geef je waardering
1