1-2-3 deeg
Roer de boter met de suiker door. Rasp de schil van de citroen boven de bloem. Voeg het ei toe aan de boter en voeg het bloemmengsel toe. Kneed tot een deegbal laat opstijven in plasticfolie.
Clafoutis
Verwarm de oven voor op 175°C Meng de bloem met de suiker. Giet beetje bij beetje de melk erg bij en roer tot een glad beslag. Voeg de eieren toe en meng door. Ontpit de kersen. Vet de vorm in met gesmolten boter.
Rol het 1-2-3 deeg uit op een met bloem bestoven werkbank. Snijd een plak ter grote van de bakvorm. Leg in de bakvorm en druk het deeg aan. Verdeel de kersen over de bodem. Verdeel het beslag erover. Bak clafoutis in circa 40 minuten gaar.
Hangop
Hang de yoghurt circa 12 uur op een lichte vochtige uit op een bolzeef. Meng de hangop met de poedersuiker en de rasp van 1 citroen. Schep de hangop in een spuitzak.
Yoghurt-kriekbierijs
Breng het water met de suiker aan de kook. Week de gelatine in koud water. Voeg het kriekbier toe aan de yoghurt. Los de geweekte gelatine op in het suikerwater en voeg toe aan het yoghurtmengel. Draai tot ijs.
Crème chantilly
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit. Klop de slagroom met de suiker en het vanillemerg stijf.
Yoghurt/ Kriekbierijs
Kook de suiker en het water op tot 110 graden. Voeg de gelatine toe, gevolgd door de yoghurt en het bier. Draai tot ijs.
Opmaak
Schep quenelles crème chantilly op de afgekoelde clafoutis. Garneer met de gekonfijte citroenschil. Spuit toefjes hangop op de clafoutis, druk er kersen en takjes munt in. Bestrooi met poedersuiker. Schep er net voor het serveren ijs op.
1 reactie