De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocoladetaart met rode wijn

Zin om te bakken?  Probeer dan eens onze superlekkere chocoladetaart met rode wijn. Het klinkt wellicht anders dan je gewend bent maar geloof ons, het is het proberen meer dan waard.

Chocoladdetaart met Rode Wijn

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Zin om te bakken?  Probeer dan eens onze superlekkere chocoladetaart met rode wijn. Het klinkt wellicht anders dan je gewend bent maar geloof ons, het is het proberen meer dan waard.

Bereidingswijze

Stap 1: 
Vet de bakvormen in en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 °C, boven- en onderwarmte. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. 

Stap 2: 
Roer in de mixer met het roerwerk de boter met de olie, vanille en suiker in circa 10 minuten romig. Voeg één voor één de eieren toe. 

Stap 3: 
Zeef in een kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en het zout. Voeg het bloemmengsel samen met de rode wijn in gedeeltes toe aan het beslag. Roer totdat het beslag goed is gemengd, maar niet langer dan nodig is. 

Stap 4: 
Verdeel het beslag over de drie bakvormen en bak de cakes circa 30 minuten in de oven. Laat de cakes na het bakken eerst 5 minuten afkoelen in de vorm en keer ze daarna om op een rooster zodat ze volledig kunnen afkoelen. 


Frosting 

Stap 1: 
Meng de roomkaas met de zachte boter in de mixer met het roerwerk en voeg daarna de cacaopoeder, poedersuiker en de vanille toe. Laat de heel rustig draaien zodat het poeder niet teveel stuift. 

Stap 2: 
Bouw de taart op door de drie lagen cake op te stapelen met daartussen een laagje frosting. Bestrijk de buitenkant van de taart helemaal in met de rest van de frosting. Laat de taart opstijven in de koelkast.  

OF Je kunt de taart ook even in de diepvries zetten totdat hij wat is opgesteven. Doop voor de afwerking een lepel in warm water en trek rondom van onder naar boven strepen in de frosting. 

Chocolade-afwerking:
Smelt de chocolade au bain-marie. Tableer* de gesmolten chocolade. Strijk de chocolade uit over bakpapier of cellofaanfolie en laat uitharden. Breek de chocolade vervolgens in stukken en bedek de onderste rand van de taart ermee. Doop een druiventakje en een paar druiven in de chocolade en leg dit op de bovenkant van de taart. 


Bij tableren wordt twee derde van de chocolade afgekoeld tot circa 26ºC en wordt het gemengd met de resterende chocolade die circa 40ºC is. Hierdoor krijgt de chocolade de perfecte temperatuur van circa 32ºC en kan het verder verwerkt worden. 

 

 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker