Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Chili zonder carne

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijn poeder
  • 3 zoete aardappels
  • 400 g tomatenblokjes
  • 320 g kidneybonen
  • 150 g mais uit pot
  • 2 avocado's
  • 1 limoen

Crème fraîche

  • 4 takjes koriander
  • 1 bosuitje
  • 120 ml crème fraîche

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Bereiding

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook, chilipoeder en komijnpoeder circa 2 minuten. Schil en snijd de zoete aardappels in blokjes, voeg toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, leg de deksel op de pan en gaar circa 10 minuten. Spoel de kidneybonen en de maïs af, voeg toe en roer door. Warm circa 5 minuten goed door. Breng op smaak met een beetje zout. Maak de avocado’s schoon. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de limoen in partjes.

Crème fraîche

Pluk en snijd de koriander fijn. Snijd het bosuitje in ringetjes. Meng de crème fraîche met de koriander en het bosuitje en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren

Verdeel de chili over borden en schep er avocado en een flinke lepel crème fraîche op. Serveer er een partje limoen bij.

Geef je waardering

90
Chili zonder carne