De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

casarecce al sugo con polpette verdi (pasta met tomatensaus en groene aardappelballetjes)

45 min (voor)bereidingstijd
Casarecce  al sugo con polpette verdi (pasta met tomatensaus en  groene aardappelballetjes)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
Schil en halveer de aardappels. Kook de aardappels in de pan met water in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en pureer ze met de stamper. Dek af met plasticfolie zodat ze niet te ver afkoelen.

Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de helft van de knoflook en alle spinazie circa 2 minuten tot de spinazie geslonken is. Pureer de spinazie met de staafmixer.

Rasp de helft van de Parmezaanse kaas. Meng de aardappelpuree met de spinazie, ei, Parmezaanse kaas en het paneermeel. Draai balletjes van circa 2 centimeter van de groene puree. Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en bak de balletjes in circa 5 minuten goudbruin.

Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking en giet af.

Pel en snipper de ui. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en de rest van de knoflook. Hak de gepelde tomaten en voeg toe. Pluk en hak de majoraan fijn en voeg toe.
Kook de saus circa 10 minuten en voeg de gebakken balletjes en de pasta toe.

Verdeel de pasta met aardappelballetjes en saus over de borden en rasp de resterende Parmezaanse kaas erover.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker