Casarecce al sugo con polpette verdi (pasta met tomatensaus en groene aardappelballetjes)

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
Schil en halveer de aardappels. Kook de aardappels in de pan met water in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en pureer ze met de stamper. Dek af met plasticfolie zodat ze niet te ver afkoelen.

Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de helft van de knoflook en alle spinazie circa 2 minuten tot de spinazie geslonken is. Pureer de spinazie met de staafmixer.

Rasp de helft van de Parmezaanse kaas. Meng de aardappelpuree met de spinazie, ei, Parmezaanse kaas en het paneermeel. Draai balletjes van circa 2 centimeter van de groene puree. Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en bak de balletjes in circa 5 minuten goudbruin.

Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking en giet af.

Pel en snipper de ui. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en de rest van de knoflook. Hak de gepelde tomaten en voeg toe. Pluk en hak de majoraan fijn en voeg toe.
Kook de saus circa 10 minuten en voeg de gebakken balletjes en de pasta toe.

Verdeel de pasta met aardappelballetjes en saus over de borden en rasp de resterende Parmezaanse kaas erover.

Ingredienten

4
Personen

Casarecce al sugo con polpette verdi

  • 400 g kruimige aardappels
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 g spinazie
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 1 el paneermeel
  • zonnebloemolie
  • 400 g casarecce (pastasoort)
  • 1 ui
  • 400 g gepelde tomaten
  • 0.5 bos majoraan of marjolein
  • 4 el olijfolie

Extra nodig

  • plasticfolie
  • stamper
  • staafmixer en hakmolentje
Geef je waardering
2