Caracoles de Natación (Zwemmende slakken) met maïsbrood uit Argentinië

1
Makkelijk

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Maïsbrood
Verwarm de oven op 200 °C. Schep de masa harina, suiker en zout samen in een kom en meng goed door elkaar. Voeg de olie toe en meng dit goed door. Schenk het water erbij en kneed het tot een stevige deeg. Vorm tot een rechthoekig brood en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het brood in circa 40 minuten gaar.

Caracoles
Pel en snipper de uien en knoflook. Verhit een scheutje olie in een hoge braadpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de bloem toe en roer tot het is opgenomen door de olie. Schenk al roerende de wijn en koude bouillon erbij. Blijf roeren tot de saus glad is. Voeg de slakken toe. Hak de koriander grof en voeg de helft toe. Leg de deksel op de pan en laat het circa 5 minuten sudderen. Serveer in een diep bord en garneer met de rest van de koriander. Serveer met plakjes maïsbrood

Ingredienten

4
Personen

Maïsbrood

  • 400 g masa harina (gele)
  • 10 g suiker
  • 10 g zout
  • 50 ml olijfolie
  • 275 ml water

Caracoles

  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 el bloem
  • 100 ml witte wijn
  • 250 ml koude visbouillon
  • 24 slakken zonder huisje
  • 0.5 bosje koriander
Geef je waardering
1