Bucatini all’antica e salsa verde (ouderwetse bucatini met groene salade)

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Saus
Pel en hak de knoflook. Pel en snipper de ui. Pluk de kruiden en hak ze fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de kruiden. Snijd de saucijsjes over de lengte in en haal het vlees eruit. Voeg het vlees toe aan de pan. Voeg na circa 2 minuten het lamsgehakt, een beetje zout en versgemalen peper toe. Blus af met de witte wijn toe en laat de wijn verdampen. Voeg de passata en de saffraan toe en laat in circa 20 minuten inkoken.

Pasta
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Rasp de sinaasappel erboven en roer goed door.

Salade
Kook de eieren circa 5 minuten, laat ze schrikken met koud water en pel de eieren. Snijd de little gems fijn. Pluk de salie en basilicum, scheur de blaadjes fijn en voeg de kruiden toe. Breng de salade op smaak met een beetje zout en peper. Meng de mayonaise met de wijn en verdeel over de salade. Snijd als laatst de eieren in vieren en verdeel over de salade.

Serveer
Rasp een beetje Parmezaanse kaas over het gerecht.

Ingredienten

4
Personen

Bucatini all’antica e salsa verde

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1 takje salie
  • 1 takje munt
  • 1 takje peterselie
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 2 kalfsaucijzen
  • 200 g lamsgehakt
  • 75 ml droge witte wijn
  • 150 g passata
  • 1 mespuntje saffraan
  • 400 g bucatini
  • 1 sinaasappel
  • 50 g Parmezaanse kaas

Salade

  • 2 eieren
  • 2 little gem
  • 3 blaadjes salie
  • 1 takje basilicum
  • 1 el mayonaise
  • 10 ml witte wijn

Extra nodig

  • rasp
Geef je waardering
4