Rudolph van Veen

Ingredienten

1
Porties

Pizzadeeg

  • 500 g bloem
  • 300 ml water
  • 7 g gist
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 15 ml olijfolie
  • 12 g zout

Cashew-rucolapesto

  • 1 teentje knoflook
  • 100 g cashewnoten
  • 75 g rucola
  • 200 ml olijfolie

Brie-topping

  • 600 g brie
  • 1 mespuntje zout

Honing-mosterdsausje

  • 2 el honing
  • 1 el grove mosterd
  • 50 g cashewnoten
  • 50 g rucola

Extra nodig

  • plasticfolie
  • staafmixer + bakje
  • bakpapier
  • bakplaat

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 30 minuten
Pizzadeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin water, gist, oregano en olie. Strooi zout over de bloem en kneed de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel tot een soepel deeg. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen

Cashew-rucolapesto
Verwarm de oven voor op 250 ºC. Pel de knoflook en maal de knoflook in het bakje van de staafmixer met de cashewnoten fijn. Voeg de rucola en de olijfolie toe en pureer tot een pesto. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Brie-pizza
Rol het deeg uit tot een rechthoek ter grootte van de bakplaat en leg de plak op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer de bodem met de pesto. Snijd de brie in dunne plakken en beleg de pizza ermee. Bak de pizza in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Honing-mosterdsausje
Meng de honing met de mosterd en roer goed door. Verdeel het honing-mosterdsausje over de pizza. Hak de cashewnoten en verdeel samen met de rucola over de pizza.

Geef je waardering

67
Brie-pizza royale