Brandade De Morue (Puree van gezouten vis)

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Brandade de Morue
Spoel en week de gedroogde stokvis 24 uur in koud water. Verwarm de grill in de oven voor op 200 ºC. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en spoel ze schoon. Pel en halveer de knoflook. Kook de aardappels met de knoflook, in ruim water met een snufje zout, in circa 15 minuten gaar. Verwijder het vel van de vis en snijd de vis in grove stukken. Breng de melk en visbouillon aan de kook en voeg zout, peper, laurier en tijm toe. Pocheer de vis in de melk, op laag vuur, in circa 5 minuten gaar. Giet de aardappels af en stamp tot een smeuïge puree. Voeg een scheutje olijfolie en een lepel kookvocht toe. Pluk en hak de peterselie en voeg toe. Haal de vis uit de melk en roer door de puree. Schep de brandade in een ovenschaal en bestrooi met gerapte kaas en paneermeel. Plaats de ovenschaal 20 minuten in de oven.


Salade
Halveer de avocado’s en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in lange dunne repen en verdeel over de borden. Halveer de limoen en besprenkel de avocado met limoensap. Was de slasoorten, rol deze in elkaar als een roos en leg op het bord Besprenkel de salade met olijfolie en breng op smaak met peper.

Verdeel de brandade over de borden en besprenkel met olijfolie. Garneer met een schijfje limoen en een takje peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Brandade de Morue

  • 6 aardappels
  • 4 teentjes knoflook
  • 400 g gezouten en gedroogde stokvis van kabeljauw
  • 1 l volle melk
  • 200 ml visbouillon
  • 3 blaadjes laurier
  • 2 takjes verse tijm
  • 150 ml olijfolie
  • 1 bosje peterselie
  • 2 el geraspte oude kaas
  • 2 el paneermeel
  • zout
  • versgemalen peper

Salade

  • 4 avocado's
  • 1 limoen
  • 1 lollo rosso
  • 1 lollo blanco
  • 100 ml olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
5