De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Bistecca ai ferri con conchiglioni al pesto di broccoli (schelpenpasta met broccolipesto en runder entrecote)

Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af en laat een minuut uitwasemen. Snijd roosjes van de broccoli en blancheer ze circa 5 minuten in kokend water met een snufje zout en giet af. Pel de knoflook.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Bistecca ai ferri con conchiglioni al pesto di broccoli (schelpenpasta met broccolipesto en runder entrecote)

Bereidingswijze

Schelpenpasta met broccolipesto
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af en laat een minuut uitwasemen. Snijd roosjes van de broccoli en blancheer ze circa 5 minuten in kokend water met een snufje zout en giet af. Pel de knoflook. Snijd de rode peper in ringen. Maal de broccoli samen met de pijnboompitten, rode peper en knoflook in een keukenmachine tot puree. Voeg langzaam een scheut olie toe zodat de pesto smeuïg wordt. Rasp de pecorino romano en roer door de broccolipesto heen. Vul de schelpenpasta met de broccolipesto en rasp er een beetje Parmezaanse kaas over.

Ricottasaus
Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaden en snijd de peper zeer fijn. Breng de room met de ricotta aan de kook en voeg de peper toe. Laat circa 3 minuten koken. Breng op smaak met een beetje zout.

Runder entrecote
Verwarm de grill of grillpan voor. Halveer de tomaten en meng met de rucola, balsamicozaijn, pijnboompitten en olijfolie. Gril de entrecotes in circa 3 minuten per kant rosé en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Laat het vlees na het grillen onder aluminiumfolie circa 5 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken en leg boven op de salade. Schaaf met de dunschiller krullen Parmezaanse kaas over de salade.

Serveer
Leg de gevulde schelpen naast de entrecote en schep de ricotta-saus over de pasta.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.