Wij zijn fan van wokken! Waarom? Wokken is lekker, gezond, makkelijk en mega veelzijdig. Tover die wokpan maar uit het keukenkastje, tijd om aan de slag te gaan. Maar lees eerst snel verder, we vertellen je hoe je de lekkerste wokgerechten maakt!
Wokken doe je zo

Wat is wokken?
Wokken is een bereiding, waarbij je vlees, vis of groenten op hoog vuur snel gaart. Hierdoor schroeit vlees of vis snel dicht en behoudt de smaak en sappen, en groenten blijven knapperig, kleurrijk en behouden hun vitaminen. De ideale maaltijd dus!
Hoe doe je dat?
Wokken is niet moeilijk. Volg één van onze recepten ga zelf aan de slag:
Verwarm de wok tot hij goed heet is, sommige gaspitten hebben zelfs een speciale ‘wokpit’. Verhit 2 tot 3 eetlepels olie in de pan en gaar als eerste het vlees of de vis (of tofu of tempeh). Snij groenten (zoals paprika, peultjes, courgette, broccoli, prei, uien, champignons, maïs, sojascheuten) en wok tot de groenten beetgaar zijn. Nu kun je extra smaken toevoegen, zoals kruiden en specerijen, (wok)sauzen of een ei erdoorheen roeren. Wok nog circa een minuut mee en serveer met noedels, mie, mihoen of rijst.
Voordelen van wokken
- Je gebruikt heel veel verse ingrediënten.
- Door de korte verhitting behouden de ingrediënten die je gebruikt hun smaak en voedingsstoffen.
- Door kleine variaties (het gebruik van kruiden en specerijen of door een andere saus toe te voegen) heb je meteen een heel ander gerecht!
- In wokgerechten kun je veel verschillende groenten met elkaar combineren. Ideaal dus om restjes uit de koelkast op deze manier op te maken.
Inspiratie
Behoefte aan een beetje inspiratie? Van vegetarisch tot kip of vis: alles is mogelijk! Probeer ook eens één van deze gerechten (klik op de foto's voor de bijbehorende recepten):
Ook interessant
- 7x snelle courgette-recepten
- Gaspitten schoonmaken was nog nooit zo makkelijk
- BBQ-recepten die je nog niet eerder hebt gezien
- 7x lekker snelle gerechten voor op je weekmenu
- Etentje op de planning? 6x recept-tips
- 3x culinaire recepten uit het Waddengebied
- Hoe open je een oester?
- Nazomer! 5 zonnige vakantie-gerechten
- Zo geef je eten extra smaak met kruiden (uit eigen tuin)
- Kerstmenu 2024: 10 x favoriete (bij)gerechten met aardappel
- Dit zijn 15 salades waar je je nooit voor hoeft te schamen
- Miljuschka's culinaire hotspots
- Donald Duck's Pannenkoekenrecepten
- Deze snacks passen perfect bij kombucha
- Zo maak je zoete-aardappelfriet extra knapperig
- Omelet maken: zo doe je dat
- Tip! 4x originele multicooker-recepten
- Hoe kook ik een ei? Tips en kooktijden
- 4x comfort food uit de multicooker
- Hoe bak je een zalm?