Pepersteakwok met krieltjes, groenten en zwartepepersaus

50
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Bestel het boek Wokking Lekker hier voor €16,50.

 

Zwartepepersaus

Breng alle ingrediënten behalve het aardappelzetmeel aan de kook en laat circa 2 minuten inkoken. Meng het aardappelzetmeel met wat water tot een papje en bind hiermee de kokende saus tot hij de dikte van yoghurt heeft.

 

Pepersteakwok

Breng een pan met water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze in circa 3 minuten beetgaar. Giet af en laat uitwasemen. 

Snijd de kogelbiefstuk in reepjes. Halveer de krieltjes. Pel de rode uien en snijd de partjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten een snijd de paprika in blokjes. Snijd de paksoi in stukjes; houd het witte en groene deel apart.

Verhit een wok op hoog vuur en bak de reepjes biefstuk in circa 2 minuten rose. Schep ze uit de pan.

Wok de voorgekookte krieltjes met de uien en de paprika circa 3 minuten. Voeg de witte stukjes paksoi en de broccoli toe en wok 2 minuten mee. Voeg de biefstuk en als laatste het groen van de paksoi toe en warm kort door. 

Blus het gerecht af met de zwartepepersaus.

Ingredienten

4
Personen

Voor de zwartepepersaus

  • 6 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el bruine suiker
  • 240 ml runderbouillon
  • 1 el versgemalen zwarte peper
  • 1 el aardappelzetmeel

Voor de pepersteakwok

  • 1 kleine stronk broccoli
  • 300 g kogelbiefstuk
  • 250 g voorgekookte krieltjes
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 1 struikje paksoi
Geef je waardering
50