De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pepersteakwok met krieltjes, groenten en zwartepepersaus

Breng alle ingrediënten behalve het aardappelzetmeel aan de kook en laat circa 2 minuten inkoken. Meng het aardappelzetmeel met wat water tot een papje en bind hiermee de kokende saus tot hij de dikte van yoghurt heeft.

20 min (voor)bereidingstijd
Pepersteakwok met krieltjes, groenten en zwartepepersaus

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Bestel het boek Wokking Lekker hier voor €16,50.

 

Zwartepepersaus

Breng alle ingrediënten behalve het aardappelzetmeel aan de kook en laat circa 2 minuten inkoken. Meng het aardappelzetmeel met wat water tot een papje en bind hiermee de kokende saus tot hij de dikte van yoghurt heeft.

 

Pepersteakwok

Breng een pan met water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze in circa 3 minuten beetgaar. Giet af en laat uitwasemen. 

Snijd de kogelbiefstuk in reepjes. Halveer de krieltjes. Pel de rode uien en snijd de partjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten een snijd de paprika in blokjes. Snijd de paksoi in stukjes; houd het witte en groene deel apart.

Verhit een wok op hoog vuur en bak de reepjes biefstuk in circa 2 minuten rose. Schep ze uit de pan.

Wok de voorgekookte krieltjes met de uien en de paprika circa 3 minuten. Voeg de witte stukjes paksoi en de broccoli toe en wok 2 minuten mee. Voeg de biefstuk en als laatste het groen van de paksoi toe en warm kort door. 

Blus het gerecht af met de zwartepepersaus.

Danny Jansen geeft slimme kooktips en laat je zien wat je allemaal met een wok kunt maken. Ook deelt hij zijn beste wokgrappen!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker