De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Chinese wok van oma Ciska

Oma Ciska laat aan Danny Jansen zien hoe je een heerlijke Chinese wok maakt. Dus duik snel de keuken in en tover een verrukkelijk gerecht op tafel.
30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Chinese wok van oma Ciska

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

"Je hoeft maar naar de foto van dit gerecht te kijken en je ruikt het al."

Bereidingswijze

Chinese wok van oma Ciska

  1. Doe het buikspek, het bouillonblokje en een eetlepel 5 spicepoeder in een ruime pan koud water. Kook hierin het spek gaar. Snij het witte gedeelte van de paksoi in grove stukken en hou de bladeren apart. Snij deze ook in reepjes. Snij nu een lente-ui in schuine ringen. Haal de zaadlijsten uit de halve komkommer en snij de komkommer in grove stukken.

  2. Kneus de knoflook en de peper en snij de sjalot in ringen. Snij het buispek in plakken. Zet een wokpan op het vuur en verwarm hier een grote scheut olie in. Fruit hierin de sjalot in ongeveer een minuut. Voeg nu het witte gedeelte van de paksoi toe, gevolgd door de knoflook. Bak dit in vijf minuten aan.

  3. Voeg eerst het buikspek aan de paksoi toe en bak mee. Voeg vervolgens ook de peperkorrels en de hoisinsaus toe, samen met een eetlepel ketjap. Wanneer dit kort heeft aangebakken, voeg je de komkommer en de lente-ui toe. Presenteer het in een diepe kom. Snij nog wat lente-ui en rode peper in fijne ringen en verdeel dat over het gerecht.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Wel lekker, maar een beetje lafjes. Extra hoisinsaus en ketjap toegevoegd. Volgende keer meer pit erbij. Mie erbij gekookt
Tineke Rave-Scholten
18-08-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.