Chinese wok van oma Ciska

87
Makkelijk

Bereidingswijze

120 minuten totale tijd

Doe in een ruime pan koud water en leg hierin de buikspek, het bouillonblokje en een eetlepel 5spicepoeder. Kook hierin de spek gaar. Snij het witte gedeelte van de paksoi in grove stukken en hou de bladeren apart. Snij deze ook in reepjes. Snij nu een lenteui in schuine ringen. Haal het zaadlijster uit de halve komkommer en snij de kommer in grove stukken.

Kneus de knoflook en de peper en snij de sjalot in ringen. Snij de buispek in plakken. Zet een wokpan op het vuur en verwarm hier ruim olie. Fruit hierin de sjalot in ongeveer een minuut. Voeg nu het witte gedeelte van de paksoi toe, gevolgd door de knoflook. Bak dit in vijf minuten aan.

Doe nu de stukken spek aan en bak weer aan. Voeg nu de peperkorrels en de hoisinsaus toe samen met een eetlepel ketjap. Wanneer dit kort heeft aangebakken voeg je de komkommer en de lenteui toe. Presenteer het in een diepe kom. Snij nog wat lenteui en rode peper in fijne ringen en sprinkel dat over het gerecht.

Ingredienten

4
Personen

Voor de Chinese wok

  • 500 g buikspek
  • 1 bouillonblokje
  • 1 el 5 spicepoeder
  • 1 paksoi
  • 2 lente ui
  • 0,5 komkommer
  • 1 el hoisinsaus
  • 1 el ketjap
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el peperkorrels
  • 1 banaansjalot
  • zonnebloembolie
  • 1 rode peper

Extra nodig

  • ruime pan
Geef je waardering
87