Steak tartare, dit zijn onze recepten: 

Steak tartare traditioneel

Steak tartare traditioneel

We trappen af met het traditionele recept. Niet te veel opsmuk maar gewoon een tartaartje van goed rundvlees met kappertjes, sjalotjes en augurken. Aftoppen met een verse eidooier en dan is het tijd om te genieten. 

Vietnamese steak tartare met verse kroepoek

Vietnamese steak tartare met verse kroepoek

Deze versie is een fusie van twee populaire keukens. De techniek is Frans, maar de Thaise basilicum en chili's geven het gerecht een Aziatische touch. Superlekker met het zoetzure van de radijzen. 

Tartaar van zalm

Tartaar van zalm met aubergine-“kaviaar”

Hoe lekker is deze tartaar van zalm! Leuk om te weten: net als in het traditionele recept zijn hier ook de kappertjes en sjalotjes terug te vinden. Naast het tartaartje maak je kaviaar van aubergine en olijven. 

Steak tartare: bavette met gebakken kwartelei

Steak tartare van bavette met gebakken kwartelei

Qua ingrediënten kan dit recept door voor een traditionele steak tartare. Het verschil zit 'm in het eitje. Er wordt namelijk niet een rauwe eidooier gebruikt maar een gebakken kwarteleitje. 

Vegetarische tartare van bieten met kaaskrokantje

Vegetarische tartare van bieten met kaaskrokantje

Als je dacht dat een vegetarische tartare saai zou zijn, dan had je het helemaal mis. Dit recept is een explosie van verschillende smaken en structuren. Alle extra's net iets te enthousiast? De bietentartare is al lekker genoeg van zeg zelf. 

Steak Tartare

Steak tartare met frietjes

Dit recept bewijst dat eenvoud soms het enige is wat een recept nodig heeft. Een simpele steak tartare met zelfgebakken friet en huisgemaakte mayonaise. Niets meer niets minder, maar dubbel en dwars waard om op tafel te zetten. 

Steak tartare: diamanthaas met peterseliecrème

Steak tartare van diamanthaas met peterseliecrème

In dit recept wordt de steak tartare gemaakt met één van de allerlekkerste stukjes rundvlees: de diamanthaas. Dit vlees is supermals en dat zal je direct proeven. De peterseliecrème past enorm goed bij dit fantastische tartaartje. 

Tartare van krab en maïs met mole en koriander

Tartare van krab en maïs met mole en koriander

Ook met schaaldieren kun je een heerlijke tartare maken. Ga aan de slag met dit frisse recept met krab, limoen, maïs en koriander. Deze lichte maaltijd is perfect voor de warmere dagen.

 

 

Benieuwd naar lekkere voorgerechten? Bekijk ze hier