Vegetarische tartare van bieten met kaaskrokantje

6
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Dit gerecht maakte Bo in aflevering 1 van The Chefs' Line Nederland. 

Breng water in grote pan aan de kook.

Verwijder het groene loof van de bietjes en kook ze zonder te schillen. Snij de chioggia bieten in dunne plakjes. Leg in een diep bord en besprenkel royaal met appelazijn.

Hak dille fijn en schep in een spuitzak. Klop ras el hanout, eieren, mosterd en citroen luchtig met een staafmixer. Voeg drupje voor drupje olijfolie toe.

Maak hoopjes van de Parmezaanse kaas op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg op dezelfde plaat een paar sneetjes stokbrood en besprenkel met walnootolie, een snuf peper en een beetje zout. Bak 10 minuten op 180°C.

Giet de bieten af en spoel ze na met ijskoud water. Pel het vel eraf en stop de bieten in de keukenmachine. Hak de bieten grof. Snij ondertussen de ui en de augurk klein. Hussel in een grote kom de bieten, ui en augurk door elkaar. Breng op smaak met balsamico, Pedro ximenez, peper en zout. Voeg een scheutje walnootolie toe.

Trek met een kwastje een streep pompoenpitolie dwars over de borden. Maak een tartaar van de bieten met behulp van een kookring. Garneer de tartaar met kruidenmayonaise, geitenkaascrème, cress en een kaaskrokantje.

Ingredienten

4
Personen

tartare

  • 500 g kleine rode bietjes inclusief loof
  • 1 scheutje balsamicoazijn
  • 1 rode ui
  • 1 scheutje Pedro Ximenéz (zoete sherry)
  • 1 el zwart zeezout
  • 6 augurken
  • zout en peper naar smaak
  • 2 el walnootolie
  • 1 bakje Affila Cress
  • 1 bakje Vene Cress
  • 4 tl pompoenpitolie

Pickled bietjes

  • 3 chioggia bieten
  • 200 ml appelazijn

Kaaskrokantje

  • 80 g Parmezaanse kaas

Kruidenmayonaise

  • 1 tl ras el hanout
  • 2 verse eieren
  • 1 tl Dijon mosterd
  • sap van 0,25 citroen
  • 250 ml olijfolie

Geitenkaascrème

  • 200 g zachte geitenkaas
  • 1 el verse dille
Geef je waardering
6