Crumble van rabarber met aardbeiensyllabub

De appels van de klassieke apple crumble vervangen we door rabarber in dit dessert. Syllabub is van origine een zoet-schuimig drankje dat vooral bekend werd in de zestiende eeuw. Ondertussen is de receptuur wat aangepast. Ready to crumble!

rabarbercrumble

Karbonade met zoetzure rabarberchutney

Naast een moes of compote kun je ook een heerlijke chutney maken van rabarber. Samen met granaatappel is dit een friszoete aanvulling op een vleesgerecht. 

Karbonade met zoetzure rabarberchutney

Geroosterde rabarber met sinaasappel

Rabarber heeft maar weinig nodig: een beetje suiker en een paar partjes sinaasappel. Even in de oven en je hebt een heerlijk zoete lekkernij. Tip: serveer met wat mascarpone. 

geroosterde rabarber

Rabarbergebakjes met crème brûlée

Neem één van onze favoriete desserts,  voeg daar rabarber aan toe en je hebt een heerlijk friszure tegenhanger. 

creme brulee met rabarber

Salade met rabarber, biet en venkel

Behalve in desserts is geroosterde rabarber ook heerlijk door een salade. Bijvoorbeeld deze variant met Nederlandse groenten zoals biet en venkel.

rabarbersalade