De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Citroen-vanillecake met rabarbercompote

Wil jij een verrassend frisse twist geven aan een cake? Probeer dan eens dit recept met rabarber en citroen.

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Citroen-vanillecake met rabarbercompote

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Een lekkere frisse cake die je echt een keertje geproefd moet hebben."

Bereidingswijze

Cakebeslag

  1. Verwarm de oven voor op 165˚C.

  2. Neem de mengkom van de keukenmachine en doe hierin de zachte boter met de basterdsuiker, vanille, citroensap en zout. Klop dit door tot het lichtgeel en romig wordt.

  3. Voeg nu een voor een de eieren toe. Zeef de bloem boven de kom en voeg de citroenrasp toe. Spatel dit samen door het beslag heen. Vet een cakeblik van 25 cm in en bekleed met bakpapier.

  4. Doe het beslag nu in de cakevorm en zet het in de oven voor een minuut of 40 of tot een houten prikker er schoon uitkomt.

  5. Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm voor je hem uit de vorm haalt en verder laat afkoelen op een cakerek.

Rabarbercompote

  1. Was de rabarber even en snijd de stengels in stukken van ongeveer 5 cm. Neem een steelpan en voeg hieraan de port en de suiker toe. Doe hier de rabarber bij en zet het vuur aan. Denk niet dat je te weinig vocht hebt want er komt heel veel vocht vrij uit de rabarber. Dat duurt even maar het komt goed. Breng het rustig aan de kook tot de rabarber mooi gaar is. Dat zie je vanzelf want de rabarber valt dan uit elkaar in de karakteristieke stukjes. Laat de rabarber afkoelen tot deze lauwwarm is.

Garnering

  1. Om de cake te serveren strooi je er nog wat verse citroenrasp overheen. Serveer de citroencake met de rabarbercompote erbij.

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.