Een lekkere frisse cake die je echt een keertje geproefd moet hebben.

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

12
Personen

Cakebeslag

  • 200 g witte basterdsuiker
  • 210 g boter op kamertemperatuur
  • 1 tl vanillepasta of -extract
  • rasp van 2 citroenen
  • 1 mespunt zout
  • 200 g eieren (4 medium eieren)
  • 200 g patentbloem

Rabarbercompote

  • 500 g rabarber
  • 70 g rode port
  • 70 g kristalsuiker

Garnering

  • rasp van 1 citroen

Benodigdheden

  • cakeblik

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Cakebeslag
1) Verwarm de oven voor op 165˚C.

2) Neem de mengkom van de keukenmachine en doe hierin de zachte boter met de basterdsuiker, vanille, citroensap en zout. Klop dit door tot het lichtgeel en romig wordt.

3) Voeg nu een voor een de eieren toe. Zeef de bloem boven de kom en voeg de citroenrasp toe. Spatel dit samen door het beslag heen. Vet een cakeblik van 25 cm in en bekleed met bakpapier.

4) Doe het beslag nu in de cakevorm en zet het in de oven voor een minuut of 40 of tot een houten prikker er schoon uitkomt.

5) Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm voor je hem uit de vorm haalt en verder laat afkoelen op een cakerek.

Rabarbercompote
1) Was de rabarber even en snijd de stengels in stukken van ongeveer 5 cm. Neem een steelpan en voeg hieraan de port en de suiker toe. Doe hier de rabarber bij en zet het vuur aan. Denk niet dat je te weinig vocht hebt want er komt heel veel vocht vrij uit de rabarber. Dat duurt even maar het komt goed. Breng het rustig aan de kook tot de rabarber mooi gaar is. Dat zie je vanzelf want de rabarber valt dan uit elkaar in de karakteristieke stukjes. Laat de rabarber afkoelen tot deze lauwwarm is.

Garnerig
1) Om de cake te serveren strooi je er nog wat verse citroenrasp overheen. Serveer de citroencake met de rabarbercompote erbij.

Geef je waardering

39
Citroen-vanillecake met rabarbercompote
CITROENCAKE 2.jpg