Een lekkere frisse cake die je echt een keertje geproefd moet hebben.

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

1
Personen

Cakebeslag

  • 210 g boter op kamertemperatuur
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 1 Vanillestokje (of 1 tl extract)
  • 1 mespunt zout
  • 200 g Eieren (4 medium eieren)
  • 200 g patentbloem
  • rasp van 2 citroenen

Rabarbercompote

  • 500 g rabarber
  • 70 g rode port
  • 70 g kristalsuiker

Garnering

  • rasp van 1 citroen

Extra nodig

  • cakeblik

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Cakebeslag 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 165˚C. Schraap het merg uit het vanillestokje. Neem een ruime kom en klop hierin de boter met de basterdsuiker, het vanillemerg, en het zout tot het romig en luchtig is. Voeg een voor een de eieren toe. 

Stap 2: 
Zeef de bloem in een andere kom. Was de citroenen en rasp de schil met een fijne rasp. Spatel de bloem door het beslag en voeg de citroenrasp ook toe. 

Stap 3: 
Vet een cakeblik van 25 cm in met wat boter en bekleed met bakpapier. Giet het beslag in het cakeblik en bak  in de oven voor ongeveer 40 minuten of tot een houten prikker er schoon uit is gekomen. Laat de cake voor ongeveer 5 minuten afkoelen in de vorm voor je het uitstort op een cakerek. Laat daar verder afkoelen. 

Rabarbercompote 
Maak de rabarber schoon en snijd in stukken van 5 cm. Doe de rarbarber in een pan samen met de port en de suiker. Zet het op laag vuur op en breng dit zachtjes aan de kook. Laat het ongeveer 30 min koken tot de rabarber goed gaar is. Laat afkoelen tot lauwwarme temperatuur. 

Serveren 
Rasp citroen over de cake en serveer met de rabarbercompote erbij.  

Geef je waardering

24
Citroen-vanillecake met rabarbercompote
CITROENCAKE 2.jpg