Een echt seizoensproduct van de zomer is rabarber. Deze rabarber-grenadinetaart is de perfecte manier om dit mooie product te verwerken! Rudolph deelt zijn lekkere recept.

Rudolph van Veen

Ingredienten

8
Personen

Harde-wenerdeeg

  • 50 g suiker
  • 100 g boter
  • 150 g bloem
  • 1/2 st ei

Custard

  • 1 st vanillestokje
  • 150 ml melk
  • 150 ml slagroom
  • 60 g suiker
  • 2 st eieren

Rabarber

  • 600 g rabarber
  • 25 ml grenadinesiroop
  • 25 ml water
  • 250 g suiker
  • 1 st sinaasappel

Decoratie

  • 1 eetlepel granaatappelpitjes
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel poedersuiker

Extra nodig

  • Bakvorm met losse bodem en lage rand
  • blindbakbonen

Bereidingswijze

2 uur en 5 minuten

Harde-wenerdeeg 
 
Stap 1:
Kneed de ingrediënten met de hand of in de mixer tot een egaal en soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.  

Stap 2: 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm ermee. Leg een vel bakpapier over het deeg en verdeel de blindbakbonen erover. Bak het deeg circa 15 minuten in de oven. Verwijder de blindbakbonen en bak nog circa 5 minuten.  

Custard 

Verlaag de oventemperatuur naar 150 °C. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk, slagroom, suiker en het vanillemerg aan de kook. Kluts de eieren in een kom. Giet de kokende melk erop en roer goed door. Schenk de custard op de gebakken bodem. Bak de taart nog circa 30 minuten. Laat na het bakken helemaal afkoelen en verwijder dan de vorm. 

Rabarber 
 
Stap 1: 
Schil de rabarber, snijd de grove onderkant eraf en snijd de stelen in stukken van circa 6 cm lang.  
 
Stap 2: 
Voeg de grenadinesiroop, water, suiker toe aan een pan. Rasp de sinaasappel, pers het sap uit en voeg toe aan de pan. Leg ook de rabarber in de pan en kook circa 2 minuten tot de stukjes zacht zijn maar nog wel hun vorm behouden. Voeg indien nodig een extra scheut water toe. Haal de rabarber uit de pan en laat afkoelen. Kook ondertussen het vocht in tot siroop.  

Opmaak 

Leg vlak voor het serveren de afgekoelde rabarber op de custard. Lepel wat van de ingekookte siroop erover. Garneer de taart met granaatappelpitjes en pijnboompitten en bestuif de randen met poedersuiker.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S ZOMERTOUR.

 

Geef je waardering

Rabarber Grenadinetaart
Rabarber Grenadinetaart