Staat er vanavond schnitzel, kibbeling of knapperige groente op het menu? Dan raden we je aan om ter variatie in plaats van 'gewoon' paneermeel, panko, te gebruiken. Dit geeft namelijk een extra knapperig resultaat. Wij helpen je op weg.
Gebruik dit soort paneermeel voor een extra knapperig resultaat

Wat is panko?
Panko is een soort paneermeel uit de Japanse keuken die gebakken of gefrituurde ingrediƫnten van een krokante korst kan voorzien. Panko bestaat er in verschillende vormen. Het Japanse broodkruim wordt gemaakt van gebakken of gestoomd brood op basis van tarwebloem, glucose, gist en plantaardig vet. Het paneermeel dat wij hier kennen is daarentegen een bijproduct van de beschuit-industrie.
Panko vs paneermeel
In principe kun je paneermeel altijd vervangen door panko en vice versa. Panko heeft een krokantere en luchtigere structuur dan normaal paneermeel. Ook smaakt het iets zoeter. Panko koop je tegenwoordig gewoon in de supermarkt bij het Aziatische schap. Ook vind je het in zo'n beetje iedere toko in Nederland.
Recepten met panko
Zelf een gerecht met panko maken? Hieronder vind je inspiratie voor recepten met panko.
1. Katsu sando
Mocht je dit broodje nog niet kennen is het tijd om daar snel verandering in te brengen. Katsu sando is een Japanse sandwich met gepaneerd en gebakken vlees, echt onwijs lekker!
2. Halloumi-frieten met frisse avocado-yoghurtdip
Deze halloumi-frieten zijn heerlijk en perfect om te serveren bij de borrel. Maar let wel op want voor je het weet zijn ze op.
3. Noodlebowl met gefrituurde tofusteak en gembersojasaus
Deze noodlebowl is bijna te mooi om op te eten. Toch raden we je wel aan om het te doen want wat is dit lekker!
4. Krokante gevulde eitjes
Wie kent de gevulde eitjes niet? Deze variant is ook echt een pareltje. De eieren zijn lekker krokant en de vulling van avocado maakt het helemaal af.
5. Spaghetti met spinaziepesto en krokant broodkruim
Met spaghetti kun je echt alle kanten op. Dit recept met spinaziepesto en krokant broodkruim is een heerlijke combinatie.
6. Tonijnrolletjes in pittige roomsaus
Dit recept klinkt niet alleen onwijs lekker maar dat is het ook echt!
7. Visnuggets met chilidip
Kipnuggets maar dan net even anders. Deze visnuggets zijn heerlijk krokant en de chilidip maakt het nóg lekkerder.
Ook interessant
- 7x snelle courgette-recepten
- Gaspitten schoonmaken was nog nooit zo makkelijk
- BBQ-recepten die je nog niet eerder hebt gezien
- 7x lekker snelle gerechten voor op je weekmenu
- Etentje op de planning? 6x recept-tips
- 3x culinaire recepten uit het Waddengebied
- Hoe open je een oester?
- Nazomer! 5 zonnige vakantie-gerechten
- Zo geef je eten extra smaak met kruiden (uit eigen tuin)
- Kerstmenu 2024: 10 x favoriete (bij)gerechten met aardappel
- Dit zijn 15 salades waar je je nooit voor hoeft te schamen
- Miljuschka's culinaire hotspots
- Donald Duck's Pannenkoekenrecepten
- Deze snacks passen perfect bij kombucha
- Zo maak je zoete-aardappelfriet extra knapperig
- Omelet maken: zo doe je dat
- Tip! 4x originele multicooker-recepten
- Hoe kook ik een ei? Tips en kooktijden
- 4x comfort food uit de multicooker
- Hoe bak je een zalm?