Pasta
- Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Spaghetti stroganoff met balletjes
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de knoflook in plakjes.
- Kneed in een kom ui, gehakt, ei en paneermeel door elkaar en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de balletjes en de knoflook rondom goudbruin. Leg een deksel op de pan en gaar de balletjes circa 6 minuten.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
- Snijd de champignons in vieren.
- Voeg de champignons, paprika’s en de paprikapoeder toe en bak circa 4 minuten. Voeg de tomatenpuree, water, room en bouillonblokje toe en laat met deksel op de pan sudderen.
- Snijd de peterselie fijn.
- Snijd de augurken in dunne reepjes.
- Roer de helft van de peterselie en de augurken door de saus. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de spaghetti over borden en schep de stroganoff met balletjes over borden. Strooi de resterende peterselie eroverheen.
0 reacties