Groene boterham met kipfilet, komkommer en roomkaas

1. Groene boterham met kipfilet, komkommer en roomkaas

Veel meer dan de ingrediënten in de titel heb je niet nodig om deze boterham thuis te maken. Besmeer je boterham met een (niet te zuinige) laag roomkaas, snijd avocado en komkommer in plakjes en voeg gerookte kip toe. Maak af met rucola en verse zwarte peper. 

Toast met pindakaas, appel & cruesli

2. Toast met pindakaas, appel en granola

Een boterham met pindakaas kenden we al. Maar heb je hem al ooit geprobeerd met appel en knapperige muesli/granola? Het recept vind je hier.

Toast met gebakken bonen in tomatensaus, rozemarijn en parmezaan

3. Toast met gebakken bonen in tomatensaus, rozemarijn en parmezaan

Wát een smaak. Deze boterham heeft genoeg voedingswaarde om je werkdag door te razen. Check ons basisrecept voor bonen in tomatensaus. Maak dit gerecht de avond voor je naar werk gaat, het kan gerust koud op de boterham. Voeg daar verse kruiden en parmezaan aan toe.

Toast met hüttenkäse, peer en honing

4. Toast met hüttenkäse, peer, honing en hazelnoten

Een lichte lunch? Wat dacht je van een geroosterde boterham met hüttenkase en peer? Voeg daar extra honing en fijngehakte hazelnoten aan toe om jezelf te verwennen. 
 

Boterham aardbeiensalade met balsamico-azijn

5. Boterham met aardbeiensalade en balsamicostroop

Wist je dat aardbeien en balsamicostroop erg goed bij elkaar passen? Voeg walnoten, geitenkaas en veldsla toe aan de mix en je hebt een heerlijk lunchgerecht te pakken. Hier vind je een uitgebreide ingrediëntenlijst.

Gerookte-kipsalade met mandarijn en walnoten

6. Gerookte-kipsalade met mandarijn en walnoten

Goed, zelf maken kost misschien net even wat meer tijd máár! Deze originele kipsalade trek je niet uit de koeling in de supermarkt. Hier delen we het recept.

Toast met serranoham, mango en roomkaas

7. Toast met serranoham, mango en roomkaas

De combinatie tussen Spaanse serranoham en zoet fruit zien we wel vakers zoals bij deze gamba-meloenspiesjes. Op brood is deze zomerse combinatie ook heerlijk met verse roomkaas en stukjes mango.

Geroosterd zuurdesembrood met gemarineerde champignons

8. Geroosterd zuurdesembrood met gemarineerde champignons

Een beetje oud brood hoeft niet weggegooid te worden. Dit brood is perfect om te gebruiken als toast. Gebruik hiervoor een dikke plak brood, crème fraîche en champignons. Alle ingrediënten staan hier.

Boterham met vijg, ricotta en tijm

9. Boterham met vijg, ricotta en tijm

Zó simpel en zó lekker. Besmeer de boterham met ricotta en plakjes vijg maak af met honing en tijm. Voor meer smaak kun je de ricotta vervangen door roomkaas of geitenkaas en walnoot. Zie hier ons basisrecept.

Boterham met ham, kaas, appel en ingemaakte rode ui

10. Boterham met ham, kaas, appel en ingemaakte rode ui

Bammetje kaas deluxe? Daar is-ie: een dikbelegde boterham met plakken ham, kaas, plakjes appel, zoet-zure rode ui en veldsla. Hier leer je hoe je ui moet inmaken. 

Lichte toast met komkommer, ricotta en granaatappel

11. Lichte toast met komkommer, ricotta en granaatappel

Als hekkesluiter: een lichte toast met dungesneden komkommer, ricotta en granaatappelpitjes op een cracker of geroosterde boterham. Maak af met verse peper.