De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Gamba meloenspies met serranoham en krieltjes

Door dit gerecht met meloen, gamba's en serranoham krijg je een heerlijk zomers gevoel!

30 MIN
Gamba meloenspies
Danny Jansen

Bereidingswijze

Bereiding

Snijd de watermeloen en de courgette in elk 16 blokjes van 3x3 cm. Rijg de gamba’s, watermeloen- en courgetteblokjes om en om aan een spies. Wentel de serranoham om de spies. Besprenkel de spiesen met olijfolie en bak ze in circa 5 minuten rondom goudbruin en gaar.

Bak de krieltjes in een hete koekenpan met olijfolie goudbruin.

Pluk de blaadjes van de peterselie, hak fijn en meng door de krieltjes. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Meng de mosterd met de honing en de mayonaise tot een gladde saus en meng door de rucola.

Serveren

Verdeel de rucola over de borden met de spiezen en de peterselie aardappels.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker